One Night Gallery anunță primul concert augmentat din România în cadrul lansării celei mai mari galerii de artă stradală

One Night Gallery anunță primul concert augmentat din România în cadrul lansării celei mai mari galerii de artă stradală

Primul concert augmentat din România va avea loc pe 6 august cu ocazia lansării George Street Gallery de la Podul Aurel Vlaicu din București. Scena pe care va cânta trupa Moonlight Breakfast va fi putea fi scanată folosind aplicația dARe by Samsung pentru a descoperi o nouă experiență în realitate augmentată (AR) dezvoltată de către One Night Gallery. Pe lângă scena principală, participanții la eveniment vor putea explora în AR și pupitrul la care Tzuc și Dj Vasile din VRTW Artists vor avea un set dedicat, de această dată într-o animație 3D. 

Augmentarea scenei Moonlight Breakfast va folosi elemente de motion graphics și AR video mapping, pentru a genera o experiență inovatoare și imersivă. În fața scenei, între cele două vizualuri laterale scanabile, pe o "cortină" virtuală, se va video-mapa un montaj cu vizualuri din animațiile pilonilor. Ilustrațiile de pe pilonii podului, desenate de cei 12 artiști din proiect (Saddo, Kitră, Ghica Popa, Pisica Pătrată, Sinboy, Pren, Ana Bănică, Bianca Dumitrașcu, Alina Marinescu, Sorin Trăistaru, Daniel Pădure și Tammy) se vor putea scana folosind aplicația dARe by Samsung, disponibilă pentru Android și iOS. One Night Gallery, împreună cu studioul de animație Skeptic Dog și animatorii Vadim Ciocăzan și Dragoș Boțcău, oferă astfel participanților ocazia de a descoperi în realitate augmentată animațiile pilonilor cu efecte interactive de sound design.

Layerul de tehnologie adus de One Night Gallery va oferi o experiență vizuală atipică pentru concert, totodată realizând și un rezumat al celor 700 mp de artă George Street Gallery. Spațiul scenei va avea o componentă dinamică, ascunzând și descoperind trupa Moonlight Breakfast și ecranele LED din fundal. În lateralele scenei vor dansa în sincron două personaje holografice supradimensionate, într-un nor abstract de animații. Tot pe această "cortină" se va proiecta periodic negativul logo-ului George prin transparența "cortinei", iar concertul va putea fi urmărit și live pe pagina de Facebook BCR cu ajutorul a două telefoane Samsung Galaxy S10.

Trupa Moonlight Breakfast si artiștii VRTW se alătură listei foarte scurte de artiști internaționali care creează noi experiențe în cadrul concertelor prin realitatea augmentată. Tehnologia a fost explorată până acum de Eminem și Childish Gambino, în cadrul Festivalului Coachella din SUA. Participanții sunt invitați să downloadeze aplicația dARe by Samsung, disponibilă pentru Android și iOS, și să descopere un nou tip de experiență dezvoltată de One Night Gallery în cadrul lansării George Street Gallery de marți, 6 august, începând cu ora 18. Intrarea este liberă.

 One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc, susținând tinerii artiști și designerii români prin crearea unor experiențe artistice alternative, completate de inovație si tehnologie. Punte între artiști și tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzătoare platforme de artă în realitate virtuală și augmentată, promovată până acum în cadrul a zece ediții, cinci galerii pop-up și trei expoziții colective. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related