[Pe mici sau mari ecrane] Paul Negoescu: Există o inflație de produse audiovizuale, dar numărul de capodopere rămâne cumva constant

[Pe mici sau mari ecrane] Paul Negoescu: Există o inflație de produse audiovizuale, dar numărul de capodopere rămâne cumva constant

Regizorul Paul Negoescu (Doua lozuri, Radu + Ana) prefera cinema-ul pentru ca se poate preda filmului, fara sa mai aiba control asupra lui, fara sa poata pune pauza. Pe de alta parte, Paul isi pastreaza prerogativele de regizor:

Nu urmăresc neapărat acea experiență prin care să imersez complet în film, ci din contră, în cele mai multe cazuri prefer să fac un zoom out pentru o privire de ansamblu și să rămân conștient că privesc un film și să reflectez la ce am văzut.

Daca in trecut exista o diferenta intre limbajul cinematografic dintre TV si cinema, astazi, tehnologia le-a adus la acelasi nivel, inclusiv in ceea ce priveste formatul, intrucat pana si monitoarele au adoptat formatul cinematic 16:9. Singura diferenta intre ele ramane bugetul, insa marile platforme de streaming investesc deja sume comparabile cu cele ale productiilor hollywodiene.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related