Cine sunt câștigătorii #UNDERCLOUD12?

Cine sunt câștigătorii #UNDERCLOUD12?

Cea de-a 12-a ediție UNDERCLOUDFestival de Teatru Independent de Orice s-a încheiat vineri, 30 august, la Muzeul Țăranului Român. Timp de 8 zile, publicul a ales să susțină teatrul independent prin prezența la cele peste 30 de spectacole.

 

”UNDERCLOUD12 a fost cea mai năucitoare ediție. Cu multe obstacole, cu încercări, cu sacrificii, cu asumări riscante, cu bani foarte puțini (și aia de la sponsori, nicidecum de la stat), dar cu ceva ce n-am mai trăit atât de intens în niciuna din cele 11 ediții: cu prietenie totală, cu implicare, cu prezență, cu devotament, cu iubire.”, a declara Chris Simion, directorul festivalului.

Au fost 18 spectacole prezentate în secțiunea ”Concurs”, iar lista câștigătorilor #UNDERCLOUD12 a fost decisă de un juriu de profesioniști format din: actorul George Ivașcu, scenografa Iuliana Vîlsan, actrița Rodica Mandache, teatrologul Octavian Saiu și actrița Ilona Brezoioanu.

  • Premiul UNDERCLOUD 2019 - spectacolul CATACLISMA, o producție unteatru. Concept, coregrafie, ilustrație muzicală și interpretare: Andrea Gavriliu.
  • Cel mai bun spectacol: ”Bad Talks”, în regia lui Radu Iacoban, producție unteatru.
  • Artistul independent al anului: Lia Bugnar.
  • Premiul Juriului: Linotip Centru Independent Coregrafic. Linotip a prezentat la #UNDERCLOUD12 spectacolul ”Basma curată”, în regia și coregrafia lui Arcadie Rusu.
  • Cea mai bună scenografie: Tudor Prodan pentru spectacolul ”Bad Talks”, producție unteatru.
  • Cea mai bună regie: Andrei Măjeri pentru spectacolul ”Medea's Boys”, o producție Apollo111.
  • Cel mai bun actor: Marian Râlea pentru rolul din spectacolul ”Proof”, producție unteatru.
  • Cea mai bună actriță: Letiția Vlădescu pentru rolul din ”Această Sonia”, în regia Liei Bugnar, spectacol produs de Green Hours.
  • Premiul de Excelență: Teatrul Metropolis.
  • Premiile speciale UNDERanyCLOUD: Teatrelli și Godot Cafe Teatru.

Premiile ediției 2019 au fost oferite de: Ibis, Marionnaud, Mathilde, Mara Mura, Body Shape, Editha, Bookletta, Synergy Duo, Editura Trei și Dior.

 

UNDERCLOUD a fost creat în 2008 și este primul festival de teatru independent din România. Din 2014 se desfăşoară sub egida programului Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa.

 

UNDERCLOUD este creat și organizat de Asociația UNDERCLOUD.
Susținut de: Raiffaisen Bank, Staropramen
Sprijinit de: President, Aqua Carpatica
În parteneriat cu: Godot Café Teatru, Teatrul Metropolis, Creart, Primăria Capitalei, Teatrelli, Kasper, Zeedo, Class In, Leroy Merlin, Pârgaru&Asociații, Qreator by IQOS.
Aplaudat de Radio Guerrilla de la prima ediție (2008).
Parteneri media: trustul Ringier, Adevărul, Dilema Veche, Zile și Nopți, IQads, Ziarul Metropolis, Liternet, Cărturești, Euromedia.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related