#GoingGreen - Proiect pilot de colectare selectivă a deșeurilor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași

#GoingGreen - Proiect pilot de colectare selectivă a deșeurilor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași implementează pentru prima dată un proiect pilot de colectare selectivă a deșeurilor cu sprijinul companiei Chilli Ideas.

 

Proiectul s-a implementat la începutul lunii iulie la FEAA și a avut drept scop informarea studenților și a mediului academic cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor. De asemenea, s-a dorit ca prin această inițiativă să fie gândite și implementate în viitor astfel de proiecte și în celelalte facultăți din România.

Proiectul a fost implementat prin introducerea recipientelor pentru colectarea selectivă în fiecare sală de curs și seminar, dar și în zonele publice, reprezentând un bun exemplu de CSR (Corporate Social Responsability). Recipientele introduse au culorile specifice pentru fiecare categorie de deșeuri: portocaliu pentru metale, verde pentru hârtie, albastru pentru plastic. Chilli Ideas a contribuit la această inițiativă prin sponsorizare și prin asigurarea materialelor necesare pentru ca deșeurile să fie colectate selectiv.

 

Patricia Bertea, lect. univ. dr. la FEAA, inițiatoarea proiectului, a declarat următoarele:

"Cred foarte mult în colaborarea dintre mediul privat și cel academic și sunt bucuroasă că o companie din București a acceptat să susțină proiectul pilot de colectare selectivă a deșeurilor pentru o facultate din Iași. De asemenea, implicarea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor în asemenea inițiative arată că instituția își asumă un rol formativ și educațional și asupra acestor aspecte care pot avea un impact semnificativ asupra comunității și a mediului înconjurător."

 

Geanina Ioan, CEO Chilli Ideas, a declarat următoarele:

"Sustenabilitatea pentru noi a devenit un <<way of life>>, încercăm prin tot ceea ce facem să fim prietenoși cu mediul și să compromitem cât mai puțin resursele generațiilor următoare. O astfel de inițiativă în orice școală sau universitate este de-a dreptul lăudabilă. Ne bucură și ne motivează, în același timp, să vedem că există astfel de proiecte. Conceptul de implicare responsabilă presupune stabilirea unui echilibru între creșterea economică și protecția mediului, dar și găsirea de resurse alternative. Noi am ales să urmăm o strategie responsabilă în interiorul companiei, în primul rând prin alinierea la cerințele impuse de stat referitor la reciclarea selectivă, dar și prin dezvoltarea unor proiecte interne de folosire zilnică a produselor reutilizabile – pahare de bambus, sacoșe de bumbac, recipiente din metal sau sticlă etc."

 

FEAA, cea mai mare facultate din zona Moldovei, cu un număr aproximativ de 7.000 de studenți, a fost prima facultate care a introdus acest tip de proiect pilot în Iași, în viitor fiind gândite și implementate și alte activități care au ca scop educarea studenților despre colectarea selectivă a deșeurilor.

Chilli Ideas, importatorul direct de materiale promoționale, este unul dintre liderii de piață în acest domeniu, având diverse certificări pentru serviciile oferite. Cu o experiență de peste 12 ani, Chilli Ideas este furnizorul care "condimentează" cu profesionalism fiecare proiect de promovare la care lucrează.

În Iași, la momentul actual, situația deșeurilor colectate selectiv este din ce în ce mai bună. La începutul anului 2019, s-au introdus containere în zonele care până atunci nu au fost special amenajate și, astfel, s-a raportat o creștere semnificativă în numărul deșeurilor colectate selectiv. Prin proiectul implementat, FEAA contribuie activ la protejarea mediului înconjurător.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related