[Scriitor în RM] Iulian Ciocan: Un prozator bun e omul pe care viaţa l-a apucat de ceafă şi l-a dat cu capul de pereţi

[Scriitor în RM] Iulian Ciocan: Un prozator bun e omul pe care viaţa l-a apucat de ceafă şi l-a dat cu capul de pereţi

Am putea spune că scriitorii sunt o specie umană aparte. Și după ce le citești cărțile vrei să afli tot: din ce fel de lumi le-au venit gândurile? Cum sunt îmbrăcate muzele lor? Ce e în spatele personajelor create de ei? Cineva caută inspirația cu bâta, altcineva o găsește plimbându-se cu copilul într-un parc din Chișinău sau când se duce la magazin. Scriitorul Iulian Ciocan o găsește oriunde. 

Prozator, publicist și comentator al postului de radio Europa Liberă din Moldova, Iulian Ciocan dă startul seriei dedicată scriitorilor de peste Prut. A scris, până acum, romanele „Înainte să moară Brejnev”, „Tărâmul lui Saşa Kozak”, „Iar dimineaţa vor veni ruşii”, „Dama de cupă” și momentan lucrează la al cincilea, care va fi tot o distopie. A mai publicat proză în reviste şi antologii din SUA, Germania, China, Cehia, Bulgaria, Belgia şi Brazilia. A fost și invitat la New York, la festivalul PEN World Voices (2011), la FILIT din Iaşi (2015, 2018) şi la Noaptea Literaturii din Amsterdam (2016).

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related