Biodeck la Graphic Days Torino 2019. Colecția de pahare biodegradabile și compostabile Biodeck Art Series expusă la Graphic Days Torino 2019

Biodeck la Graphic Days Torino 2019. Colecția de pahare biodegradabile și compostabile Biodeck Art Series expusă la Graphic Days Torino 2019

În perioada 3 – 6 octombrie, la Toolbox Coworking Torino, Italia, va fi expusă colecția Biodeck Art Series, în cadrul Graphic Days Torino.
Creată în colaborare cu 3 dintre cei mai talentați graphic designeri români, Evelin Bundur, Saddo și Visual Playground, colecția cuprinde o serie de 10 pahare biodegradabile și compostabile, de diverse dimensiuni. Designul propus de cei 3 artiști explorează teme de mediu cu care planeta are de-a face la momentul actual.
Produsele selectate au făcut parte din cadrul expoziției centrale Romanian Design Week 2019, prezentată la București.

„Ne bucură să vedem că designul sustenabil face parte dintr-o expoziție de design, ne bucurăm să vedem interesul crescut al publicului pentru ambalajele prietenoase cu mediul, biodegradabile și compostabile. În același timp, suntem mândri să sprijinim și să promovăm comunitatea de artiști locali. Ne propunem colecții sezoniere în care să implicăm cât mai mulți artiștii români”, notează Adrian Georgescu  (Director General Biodeck).

 

La ediția de anul acesta a Graphic Days Torino, vor fi prezenți 23 de artişti vizuali, parte din selecţia expoziţiei centrale a Romanian Design Week 2019. Prezenţa României în cadrul festivalului internaţional dedicat artelor vizuale este reprezentată de Romanian Design Week, grapho_mat studio, „Cele mai frumoase cărți din România”, Posterjam, Visual Playground, Kajet Journal, Synopsis studio şi artistul vizual Kitra.

Expoziţia capsulă dedicată României oferă vizitatorilor şansa de a descoperi efervescenţa designului grafic românesc printr-o selecţie de proiecte expuse în mai anul acesta la Romanian Design Week. Eyes on Romania propune o privire de ansamblu asupra modului în care evoluează designului grafic românesc prin proiecte editoriale care vorbesc despre viaţa de zi cu zi, istoria şi cultura comunităţii, dar de asemenea, mai presus de toate, despre protagoniştii momentului, ilustratori şi designeri grafici care contribuie la dezvoltarea cultural-artistică a României.

 

Biodeck este alternativa sustenabilă la ambalajele de unică folosință din plastic.
Produsele Biodeck au la bază plante, cum ar fi amidonul de porumb și trestia de zahăr, iar procesul lor de producție este unul prietenos cu mediul datorită emisiilor scăzute de carbon.

Graphic Days Torino este un festival internaţional de patru zile care celebrează fuziunea dintre artele vizuale.
Programul evenimentului cuprinde workshopuri, conferinţe, performance-uri şi expoziţii. De la prima ediţie, care a avut loc în 2016, îşi propune să amplifice valoarea culturală a comunicării vizuale şi să inspire oamenii care lucrează în industriile creative.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Festivaluri

Sectiune



Branded


Related