[RE-Conectare] Un show emotional, fizic si mental in care esti protagonist

[RE-Conectare] Un show emotional, fizic si mental in care esti protagonist

Sunt oameni pe care vremea urata ii copleseste si ajung sa isi regleze starea de bine in functie de capriciile vremii, depinzand de soare si asteptand vara ca pe o evadare. Adevarul e ca cei mai multi suntem asa, chiar daca tabloul unei astfel de vieti nu ne flateaza. Privim griul si ploaia din spatele ferestrei, oftam si verificam aplicatiile de vreme, poate cine stie, avem vreo sansa la buna-dispozitie weekendul viitor. Expertii in fericire spun altceva: sa nu asteptam sa ne dea universul conditiile optime de vietuit, ci sa ni le facem singuri, dupa posibilitati. Cateodata, mai primim si ajutor in acest sens, doar sa vrem sa il folosim. Cum ar fi un festival al simturilor, chiar la 20 de minute de Bucuresti.  

 

Anotimpul pe care il creezi tu

Daca ii spunem un Festival al Saunei, ar fi prea putin. Daca il numim Festivalul Aufguss, e prea criptic. Ii spunem, neoficial, Festivalul unui nou anotimp, care nu depinde de vremea de afara, ci doar de arta maestrilor infuziei. Pentru ca asta fac maestrii Aufgass, reuniti la Therme (cu ocazia Sauna Fest): controleaza mediul si atmosfera in sesiuni intense de cateva minute, pentru a te trece prin stadii de re-de-conectare. 

Este a treia editie Sauna Fest pe care o organizeaza Therme. Pana pe 20 octombrie, 30 de maestri in relaxare veniti din toate colturile lumii au pregatit cea mai extravaganta calatorie senzoriala. 500 de activitati speciale pe parcursul a 17 zile de festival. 

Aufguss vine de la cuvantul infuzie. Si este un show emotional, fizic si mental. Este un climat conditionat in care simturile isi ating potentialul. Si apoi, castigul emotional poate fi luat acasa. 

“Reactiile vizitatorilor Sauna Fest au fost minunate chiar din primele zile de festival”, spune Cosmin Ciric, Wellness Manager Therme si maestru Aufguss.

“Storytelling pentru simturi”, “nu ma asteptam o asemenea experienta”, „a fost o deconectare totala si o re-conectarea la o alta lume” ,  "a fost mindblowing" “cand e urmatorul Aufguss”, erau frecvente la finalul primelor show-uri Aufguss din festival, povesteste Cosmin Ciric

Cosmin aminteste de una dintre cele mai frumoase reactii de care a avut parte, la finalul unei astfel de sesiuni: ”Un domn din sistemul bancar, la finalul unei astfel de experiente, mi-a spus: vreau sa ajung cat mai repede acasa sa imi iau copilul in brate. Mi-am dat seama cat timp am pierdut pana acum pentru lucruri care nu conteaza, de fapt”.  

 

 Si nu doar publicul a avut parte de o primire calduroasa, ci si Maestrii Aufguss invitati. Acestia s-au declarat onorati sa performeze in fata unui public educat, dar si deschis noilor experiente.

“Nu credeam ca scena de sauna din Romania este atat de dezvoltata, asa ca ne-am bucurat de o primire foarte calduroasa si apreciere din partea publicului prezent la THERME” a declarat Lukasz Dluzniewski, Maestrul international care a deschis cea de-a treia editie Sauna Fest.

 

Ritualuri pentru minte si corp

Ritualul Aufguss este creat de un Maestru care foloseste bulgari de gheata si combinatii unice de uleiuri esentiale naturale pentru crearea aburului, apoi prin miscarile prosopului (sau steagului) il directioneaza prin miscari spectaculoase catre participantii la sauna. 

”Noi, la Therme, propunem un concept holistic al saunei, pentru minte, emotie si corp. Avem sauna cu meditatie in intuneric, cu uleiuri esentiale, meditatia ghidata in sauna salina, tratamente si ritualuri inspirate din traditii vechi sau referinte culturale recente”, spune Cosmin Ciric. 

Inspiratia saunelor si a tratamentelor vine din multe colturi ale planetei sau istoriei. De la mayasi, azteci si amerindieni, la filmele mute, cum este aufgussul inspirat de Charlie Chaplin. Exista saune ca o calatorie intensa pe munte sau ca o explorarea interioara. 

Łukasz Dłużniewski, maestru Aufguss de 10 ani, castigator al mai multor competitii, povesteste ca isi pregateste minutios fiecare sesiune: de la muzica si uleiurile folosite, pana la ideea care uneste totul. Uneori pregatirea dureaza si cateva luni. Nu a mai fost niciodata pana acum in Romania si saunele Therme i se par unele din cele mai spectaculoase in care a fost pana acum. 

Sauna m-a gasit pe mine, nu invers. Si de atunci, nu am mai facut si nici nu m-as vedea facand altceva. Este o experienta uimitoare, care ma schimba profund, in fiecare zi, spune Lukasz.

 

Miturile saunei

In sauna trebuie sa te simti comfortabil. Asta e cea mai importanta regula a saunei.  Daca simti ca nu mai rezisti, e ok sa iesi si sa respiri aer.  

Pe langa beneficiile saunei pe care majoritatea oamenilor le cunosc, cum ar fi intarirea sistemului imunitar, sunt mult mai vaste si devin din ce in ce mai bine studiate. Cele mai recente studii arata beneficii asupra creierului, iar beneficiile sunt cuantificabile.

Vin oamenii interesati de sanatate, care vor sa isi valorifice momentele, vor sa se bucure. Si cei care au inteles ca sanatatea nu este o optiune. Indiferent de varsta, gen, joburi si pasiuni, spune Cosmin

 

Mai jos, cateva dintre posibilitatile cu care va puteti crea propriul anotimp in mijlocul unui octombrie nazuros. 

Maur Saga se inspira dintr-un ritual folosit in vremuri stravechi de razboinici pentru proprietatile lui vindecatoare, cu sapun negru si infuzii calde cu 4 tipuri de eucalipt in sauna Alhambra.

Rocky Mountains este ca o excursie montana, doar ca in sauna. In sauna Bavaria, mai exact, la 90 grade Celsius: parcursul este insotit de arome lemnoase datorita uleiurilor esentiale de conifere, dar si de zapada. 

The Void este o calatorie experimentala, pe intuneric. O ceremonie de relaxare profunda si meditatie in sauna cinematograf (Hollywood) care faciliteaza deconectarea de la ritmul cotidian intens si activeaza intuitia si memoria.

Acestea sunt doar 3 din zecile de experiente care va asteapta pana pe 20 octombrie. Mai sunt. In sauna Alhambra, Bohemian in Hollywood, Rhythm of the Saxophon in sauna Provence, The Four Elements - echilibrul japonez intre cele 4 elemente ale naturii, sau Familia Addams. 

7 si 8 octombrie ii aduce in saunele THERME pe Lisa Christensen (Hawaii, SUA) si Ivan (Danemarca) cu show-uri, captivante pentru minte si relaxante pentru simturi. Aveti de unde alege intre cele 500 de activitati speciale pe parcursul celor 17 zile de festival. Programul complet pe zile este aici

Sauna Fest tine pana pe 20 octombrie, iar programul zilnic este pana la 23:30, asa ca puteti prinde cateva ore de rasfat si dupa birou.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Companii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related