De ce ar fi ciudata o lume in care si barbatii au menstruatie?

De ce ar fi ciudata o lume in care si barbatii au menstruatie?

„This is a man world” spunea James Brown. Și orice ar mai cânta Beyoncé, adevărul e că femeile încă mai sunt nevoite să lupte pentru drepturile lor. Ele nu caută să domine. E un reflex de apărare. E rezultatul fricii grămădite de mii ani. Și dacă nu se transmite genetic, atunci e alimentată de inechitățile care mai persistă în multe aspecte ale vieții noastre.

Religia, arta, istoria, literatura, știința și, uneori - deseori, publicitatea reduc la tăcere existența și impactul femeii. Și nu spuneți că nu există niciun decalaj de gen.

Da, oameni buni, suntem în 2019. Acum când femeile pot participa în alegeri, pot conduce o mașină, pot fi directoare de companii și președinte de țară, ele mai sunt expuse unor riscuri, în ciuda progreselor în știință, tehnologie sau medicină.

Poate speria, poate șoca acest spot. Cuiva o să-i pară ridicol. Dar nu-i cu putință să-l ignorăm.

Filmul, intitulat „In a world designed for men, we put girls first”, arată inegalitățile de gen care pot fi fatale, în unele cazuri. Astfel, într-o lume construită în jurul datelor masculine, Plan International Norway (o asociație care luptă pentru drepturile femeilor din întreaga lume) împreună cu Agenția de creație Pol din Oslo, îndeamnă designerii să pună femeile pe primul loc. Este timpul să începeți să proiectați pentru femei.

Vorbind despre inegalități. Haideți să vă arătăm o utopie. Cum ar fi într-o lume în care și bărbații au ciclu? Nu trebuie să vă imaginați asta, au făcut-o în locul nostru agenția BBDO New York pentru marca de lenjerie de corp Thinx.

Chiar dacă este un fenomen complet natural, nu curge lin în conversațiile oamenilor. Pentru a doborî tabuurile în jurul menstruației, Thinx a decis să-i facă pe bărbați protagoniștii noului său spot.

Trimitem un curent de aplauze furtunoase, în numele tuturor femeilor.

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related