Dai Haha la meme, ca esti un millennial crazy si neboon

Dai Haha la meme, ca esti un millennial crazy si neboon

De cand am inceput si noi sa aparem prin memele publikitatii, e musai sa vedem ce a vrut autorul sa zica, de unde i-a venit gandul si ce are de impartit cu lumea. Saptamana trecuta l-am avut invitat pe deplasat_, iar azi e randul lui Meme din publikitate, contul ala de Instagram care se descrie cu “nu neaparat ceva care sa plaka clientului, cat sa ne plake noua mai degraba”.

Practic, ti-a aparut mema super dandy relaxat in newsfeed, ai analizat-o cel mult 10 secunde, ai dat like, share la tovarasi, dupa care ai trecut mai departe.

Pai si nu e pakat sa stai si bagi profunzime, copy + art, manele + clienti, pentru ce? Hai sa vedem ce-i dincolo de alea 10 secunde si speram sa va plake si voua ce-a iesit.

 

Cum ti-a venit ideea Meme din publikitate si ce intentii ai cu ea?

Eu, in sine, sunt o mema umana. Meme din publikitate a venit natural, ca o extensie a vietii mele. Intentia paginii a fost strict de amuzament. Bine, sa fiu sincer, apoi m-am gandit si la o varianta de monetizare. Pe langa memele alea pe care le fac pentru brandurile agentei, daca as face-o si pentru Meme din publikitate si sa fiu platit pentru asta, iti dai seama c-ar fi blanao. (nu cred ca se prea mai zice blanao).

 

Cum ti-ai defini “mema” ca termen, in 2019?

As putea sa ma gadil putin asa pe spate si sa inventez un raspuns asemanator multora care au interviuri pe IQads, dar adevarul e ca nu stiu cum mi-as defini mema spre m-as stresa sa gasesc un raspuns, dar inutil societatii. As defini-o strict ca o mema. Sorry. Mai mult nu pot.

 

Mema care te-a facut celebru

E mult zis celebru, ca maximum au auzit de noi 10 publikitari, 4 studenti de la Jurnalism si 2 rataciti din alte domenii care au dat follow din greseala. Dar mema aia fire care a bubuit e asta.

A pus-o Laura Giurcanu pe story-ul ei. De acolo, nivel inalt ca la Dubai, nivelu` Meme din Publikitate tu nu-l ai.

 

Legatura dintre deplasat_ si memedinpublikitate

Seamana in sensul de subiecte, ca, nah, sunt universale domeniului. Dar abordarea e diferita. Amandoi au succes, dar in variante diferite. Deplasat sunt un fel de Andra al memelor, iar Meme din Publikitate sunt satra Benz. Deplasat sunt aia din prima banca care se au bine cu profii, in timp ce Meme din Publikitate aia din ultima care-s pe caterinca si-s dati afara de la ore, dar tot au note de trecere spre medii.

 

Lucrezi in publicitate sau ai lucrat?

Lucrez, in prezent.

 

De ce e important sa-ti pastrezi anonimatul pe net in ziua de azi?

Nimeni: nimic. inteleg cumva de ce Carla`s Dreams a vrut sa fie anonim. Ca-n multe alte domenii, mancatoria si barfa sunt la ordinea zilei. Chiar si de la niste simple meme.

 

Ce inseamna o mema buna pentru tine, e sinonim cu o duma buna?

As zice ca o mema nu se mai refera doar la o duma cu poza, ci o stare de spirit. Gen „mama ce l-am memat pe ala”, adica „l-am pacalit, ars” etc. Sau „ce mema de om e ala”.

 

Ce trebuie sa aiba o mema ca sa se duca viral si cam cine e in target?

Mai bine cred ca ar putea raspunde Deiu Stanciu la asta.

 

Care meme dau cel mai mult nastere la discutii?

Alea cu subiecte generale, in care se regaseste tot omul, cat sa reactioneze gen „lol. da, men, fix asa e”.

 

Memele sunt o prelungire a vietii de publicitar sau isi propun sa mai relaxeze un pic domeniul?

Poti sa lucrezi in publikitate sau in oricare alt domeniu, o mema e chestia aia care-ti apare in newsfeed si dai „haha” fiindca ai ras haotic la ea. Sau n-ai ras, dar tot dai „haha”, pentru ca esti un millennial crazy si neboon.

 

Cea mai deplasata / comentata mema

Doar concurenta face meme _deplasate de amuzament.

 

Cea mai populara mema?

As zice asta: 

si asta:

Poate-poate si asta:

 

Sunt multe figuri de manelisti acolo. Ce manea mai e la putere in agentii si ce departament asculta cel mai mult?

Sunt multe meme cu manelisti acolo fiindca eu-s pur si simplu manelist. Ascult manele la fel de des pe cat merge hipsterul publikitar in Control. Per total, publikitarii nu halesc manelele, cu toate aerele de open-minded, deci nu cred ca-i vreo manea la putere. Cel putin eu pe unde am lucrat, putini ascultau. Dar Meme din Publikitate le dedica tuturor capodopera asta: 

 

Memele sunt inca un vehicul de fun foarte la putere in momentul asta, care crezi ca va fi next level?

Daca stiam, cel mai probabil ca eram acum la vreo companie americana lucrand la viitorul continutului digital. Dar, pe de alta parte, in linii mari, as zice ca mai rezista. E mix-ul decent intre a nu fi plictisit citind glume lungi, dar nici sa te piarda c-un video caruia ii dai skip dupa primele 5 secunde.

Practic, ti-a aparut mema super dandy relaxat in newsfeed, ai analizat-o cel mult 10 secunde, ai dat like, share la tovarasi, dupa care ai trecut mai departe.

 

Cum de-s asa putine meme cu IQads ?

Hey, aveti o rubrica pe site despre „obsesiile part-time” ale publikitarilor. Rubrica asta in sine o mema. :)

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related