[Retro Vibes] Trei comedianti se intorc in timp si aduc umorul de #IeriSiAzi la Pepsi Retro Comedy

[Retro Vibes] Trei comedianti se intorc in timp si aduc umorul de #IeriSiAzi la Pepsi Retro Comedy

Intrerupem programul obisnuit cu o veste buna: a inceput comedia la Pepsi Retro Studio. Comediantii Deiu Stanciu, Radu Bucalae si Bogdan Dracea au mers pe urmele umorului in trecut si au venit de acolo cu material nou, retro-cool, numai bun de facut oamenii sa rada. Scheciurile sunt inspirtate de teme de actualitate. Cei trei comedianti ne arata ca cele mai importante lucruri din vietile oamenilor raman aceleasi, pana la urma, in ciuda timpului. Primul videoclip a fost lansat saptamana aceasta, iar urmatoarele doua vor fi postate pe 7 si 14 septembrie. 

Pepsi Retro Studio a adus din trecut lucruri cool din muzica si fashion si s-a folosit de tehnologie pentru a recrea atmosfera #SiIeriSiAzi pe Instagram si Tik Tok, prin filtre AR, digital hunt-uri, premiere si challenge-uri speciale.
Era randul umorului sa duca aceasta campanie mai departe:

O sa-i vedeti pe Deiu Stanciu facand niste scheciuri d'ale retelelor de interactiuni si reactii sociale, pe Radu Bucalae in rolul de Zeu al Elasticului si mare sniper cu cornete, iar cu Bogdan Dracea o sa va hihihi despre gusturile vestimentare de ieri, de care initial am ras, dar pe care, pana la urma, le-am adoptat si azi.

Pe canalul de YouTube Pepsi a aparut deja primul episod cu Deiu Stanciu, care spune istoria nestiuta a lucrurilor cool de azi, mergand pe firul retelelor sociale pana la epoca mileului pe televizor. In urmatoarele doua saptamani vor aparea si celelalte stand up-uri retro, cu Radu Bucalae si Dracea.

Intr-un interviu Pepsi & IQads, vorbim cu cei trei comedianti despre glumele din trecut, inspiratia umorului, ce amintiri le-a trezit acest proiect si in ce perioada le-ar fi placut sa faca stand up. 

  

Cum e cu umorul de #ieri si azi

Radu Bucalae: Desi umorul de ieri si de azi pare diferit, in esenta e la fel. La o prima vedere tindem sa credem ca ceea ce azi ne face sa radem, e mai diferit de ceea ce ne facea sa zambim acum ceva vreme. Lucrurile sunt fix la fel, doar ca noi privim din alta perspectiva. Nu conteaza in ce perioada traim, toti oamenii rad la fel.

Deiu: Mie mi se pare ca umorul a ramas in mare cam tot acelasi, cu toate ca a capatat si alte forme, ca pana la urma e tot despre oameni si comportamente adaptate la vremurile lor.

Dracea: Cred ca la fel ca la toti, cu niste BD la munte si la mare, un pic de vacanta mare si cand am aflat de existenta stand-up-ului am zis:” da, frate, asta e umor in forma pura”.

 

Ce ai incercat sa surprinzi din glumele despre trecut

Radu Bucalae: In glumele despre trecut am incercat sa surprind cateva momente prin care am trecut mai toti copiii din generatia mea si cea anterioara. Experientele comune, de cele mai multe ori cand le povestim, ne starnesc rasul pentru ca trezesc in noi aceleasi amintiri care ne unesc si ne apropie. Comedia inseamna apropiere.

Deiu: Am incercat sa ma agat de niste stereotipuri de azi si sa le combin cu referinte din filme retro, dar asta poate si din dorinta de a ma juca cu vocea. Iarasi, am incercat mai mult sa surprind glume de azi, dar care ar putea la fel de usor trai si in anii 70.

Dracea: Nu am incercat sa surprind nimic. Adica nu ma gandesc la nimic inainte sa scriu ceva, ce vine in minte ajunge si pe foaie, de multe ori fac asa si cu vorbitul, dar pana acum nu am luat bataie, deci e ok.

 

Ce amintiri ti-a trezit acest proiect

Radu Bucalae: Dorindu-mi sa fac parte din trupele SWAT, mi-am amintit cu drag intregul arsenal de arme facut din tubermane. Aveam vreo 7 arme de calibre diferite. De unde faceam rost de tubermane? Fiecare familie, avea in podul casei cateva tevi de genul, le ramasese de cand facusera reteaua electrica a casei. Gloante? Caietele folosite de la scoala, si acum simt gustul de cerneala in gura. De ce Radu? Asa se "capsulau" gloantele, le inmuiam in gura.

Deiu: Da, cand eram mic imi placea destul de mult sa rad de vocile masculine dublate in studio, si cum parca toate sunau cam la fel, usor nazal, rostite clar si raspicat, dar oarecum liniar sau respectand acelasi tipar.

Dracea: Adidasii cu roata in calcai. Aveam 2 colegi in scoala care aveau asa ceva si ma uitam mereu lung la ei, adica imi doaream si eu foarte tare, dar nu aveam atat de multe posibilitati atunci. Acum as putea sa imi iau, dar sigur m-ar judeca cineva daca as merge cu ei pe strada.

 

Daca ar fi sa faci stand-up in trecut, in ce perioada ti-ar placea sa mergi

Radu Bucalae: Daca ar fi sa fac stand up in trecut as merge in anii '80 si '90. As vrea sa vad cum e sa faci doar umor mascat, dar mi-as dori sa vad si dorinta oamenilor de a se exprima in orice, din anii' 90.

Deiu: Stand up dacic. Doar pentru ca suna amuzant si periculos, ca cine stie, hecklerii de atunci aveau si sabii la ei.

Dracea: In perioada in care eram in liceu, mereu am regretat ca nu m-am apucat mai devreme.

 

Un comediant preferat din Romania din trecut

Radu Bucalae: Mi-as fi dorit enorm sa il vad si sa il intalnesc pe Dem Radulescu. Avea o ironie, o subtilitate si un simt al umorului care imi sunt foarte dragi. Avea umor in voce si in privire.

Deiu: Cred ca Puiu Calinescu e genul de actor care ar putea sa faca orice categorie de varsta sa rada cu pofta, fara sa incerce prea mult.

Dracea: Dem Radulescu este lejer printre cei mai tari oameni de pe planeta, deci el, clar!

Tineti minte. Pe 7 si 14 septembrie au loc urmatoarele intalniri cu umorul de #ierisiazi. Radu Bucalae si Bogdan Dracea vor demonstra cum comedia din trecut e la fel de actuala si azi, iar umorul nu imbatraneste niciodata. 

Articolul face parte din seria [Retro Vibes] si aduce un manifest lucrurilor cool #SiIeriSiAzi. De la muzica pana la distractii cu prietenii, campania Pepsi Retro Studio sarbatoreste vibe-urile retro si le reinterpreteaza pe gustul tuturor generatiilor. Parte din gasca Pepsi sunt artisti precum Smiley, Feli, Mira, Lino Golden si Amuly, dar si oamenii de la Sneaker Industry, alaturi de care s-au lansat piese muzicale si vestimentare de colectie sau comediantii care au mers pe urmele umorului din trecut.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Sectiune



Branded


Related