[Povești de bine] Cultura și dizabilitatea, două Cenușărese ale societății românești, pot deveni supereroi

[Povești de bine] Cultura și dizabilitatea, două Cenușărese ale societății românești, pot deveni supereroi

Supereroi printre noi este o comunitate a oamenilor care au aproape de ei și iubesc persoane cu dizabilități sau boli rare. Este, totodată, o platformă pe care sunt publicate povești scrise într-un limbaj onest și simplu de către familiile persoanelor cu diverse probleme, un loc unde s-au adunat, de-a lungul anilor, informații valoroase atât pentru familii cât şi pentru toţi cei ce cred în drepturile persoanelor cu deficiențe.

Proiectul a pornit de la nevoia părinților Olgăi, o fetiță care suferă de un sindrom genetic rar, de a ști mai multe despre boala ei și de a-și integra copilul într-o societate care, de cele mai multe ori, marginalizează copiii cu deficiențe. Olga s-a născut în anul 2008 și, cu toate că medicii nu i-au dat vreo șansă de supraviețuire, ea este și astăzi motorul din spatele Supereroi printre noi. În 2015 a apărut platforma supereroiprintrenoi.ro. Pe lângă toate poveștile de viață scrise aici, au luat naștere și o serie de proiecte gândite special pentru incluziunea copiilor, tinerilor și adulților cu nevoi speciale în viața culturală urbană.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related