Cel mai mare târg de joburi - Angajatori de TOP s-a incheiat. Ce spun companiile din Timișoara în urma participării la acest eveniment?

Cel mai mare târg de joburi - Angajatori de TOP s-a incheiat. Ce spun companiile din Timișoara în urma participării la acest eveniment?

Cel mai mare târg de carieră din Banat, Angajatori de TOP, a avut loc pe 18 și 19 octombrie la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Evenimentul a reușit să reunească peste 60 de companii multinaționale și locale care au oferit celor 4.000 de vizitatori prezenți, 3.000 de joburi în Timișoara și în alte regiuni ale Banatului.

Ediția cu numărul 15 Angajatori de TOP Timișoara le-a propus candidaților în căutarea unui loc de muncă rolul de turiști în Orașul Joburilor pentru două zile. Evenimentul de carieră le-a oferit candidaților și angajatorilor un cadru propice pentru a interacționa atât prin intermediul discuțiilor directe, cât și prin cele 12 workshopuri de carieră, workshopuri IT și a celor 3 conferințe dedicate profesioniștilor IT: Java, Web Development și AI&Machine Learning. În cadrul acestora au fost prezente peste 550 de persoane interesate de dezvoltarea profesională și personală.

În perioada următoare CV-urile candidaților vor fi analizate de specialiștii în recrutare, iar participanții care vor îndeplini cerințele joburilor, vor înainta mai departe în procesul de selecție lansat de către angajatori. Având în vedere istoricul evenimentului și procesul de follow-up pe care îl urmează companiile, organizatorii preconizează că în următoarele 2 săptămâni aproximativ 50% dintre companii îi vor contacta pe candidații cu care au interacționat în cele două zile de eveniment, urmând ca în săptămânile 3-4, ceilalți angajatori să intre în legătură cu potențialii lor colegi.

 

Care sunt așteptările companiilor în urma participării la ediția din toamnă Angajatori de TOP Timișoara

În urma răspunsurilor companiilor care fac angajări în Timișoara la întrebarea “Care sunt așteptările companiei dvs. în urma participării la târgul de carieră Angajatori de TOP?”, au fost menționate importanța comunicării cu candidați, identificarea celor potriviți pentru pozițiile deschise, vizibilitatea brand-ului de angajator în rândul viitorilor angajați, precum și numărul și calitatea CV-urilor depuse de candidații interesați.

"Ne-am îndeplinit obiectivul de a cunoaște un număr mare de candidați care s-au potrivit perfect în echipele noastre, iar în următoarea perioadă vom susține o serie de interviuri pentru a selecta următorii noștri colegi." Neli Toader (HR Manager – Berg Software)

 

"Apreciem foarte mult interesul candidaților în ceea ce privește domeniul IT, specific pentru compania noastră. Pe mai departe dorim să implicăm cât mai mullți candidați în proiectele Cognizant Softivision." Alin Boicu (HR Manager – Cognizant Softvision)

 

"Dorim să ne creem o bază de candidați cu potential de creștere, atitudine bună față de muncă și proiecte. Un branding mai bun al firmei." Mihaela Pleșcan (HRBP – Huawei)

 

"Ne dorim o vizibilitate mai mare pe piața angajatorilor din Timișoara și să ne găsim măcar 50% din candidații targetați. Prezența Cupio la acest târg a fost bine privită de către candidați, ceea ce ne determină să păstrăm tradiția și anul viitor. În speranța că așteptările acestora vor coincide cu așteptările noastre ca angajatori, participarea la astfel de evenimente va fi mereu benefică în procesul de recrutare." Bianca Portyesz (HR Manager – Cupio)

 

Ce spun candidații care își caută locuri de muncă în Timișoara despre experiența lor din cadrul târgului

"Sunt studentă în ultimul an de facultate și încep să mă gândesc serios la viitoarea mea carieră, de aceea sunt foarte încântată să descopăr la Angajatori de TOP oferte de internshipuri, dar și joburi entry level care mi se potrivesc." Elena (candidat Angajatori de TOP Timișoara).

 

"După părerea mea este mult mai eficient să vii la un târg de joburi și să discuți cu reprezentanții companiei pentru care ai vrea să lucrezi decât să aștepti să apară joburile pe net. Angajatorii mi s-au părut foarte deschiși să răspundă la toate întrebările și deja mi-am depus CV-ul la câteva companii mari din partea cărora aștept cu entuziasm un răspuns cât mai curând." Tudor (candidat Angajatori de TOP Timișoara).

 

Evenimentul Angajatori de TOP continuă cu o ediție virtuală în perioada 4-24 noiembrie pe platforma hipo.ro. Astfel, candidații care nu au reușit să ajungă la târg în una din cele două zile de târg, au posibilitatea de a aplica la joburile companiilor partenere acestui proiect, urmând pașii de aplicare de pe Hipo.ro:

  • Crearea unui cont pe Hipo sau actualizarea CV-ului deja existent in platformă;
  • Accesarea ofertei de joburi disponibile în cadrul târgului virtual;
  • Aplicarea la joburile deschise, în funcție de domeniul de interes;
  • Înscrierea la webinariile disponibile din cadrul proiectului.
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related