Steven Spielberg si E.T. au furat Craciunul

Steven Spielberg si E.T. au furat Craciunul

Nu stim ce e cu sarbatorile astea de iarna, dar oamenii devin mai sentimentali si asteapta intoarcerea unui personaj mitic de undeva departe, care sa dea sens acestor sarbatori. Va ganditi la cine ne gandim si noi? Desigur, E.T.

Yep, micutul extra-terestru s-a intors. Dupa 37 de ani, cel putin in calendarul nostru, si 3 milioane de mile, E.T. a revenit cu picioarele pe Pamant, si nu oriunde, ci in casa lui Elliot, prietenul sau care l-a salvat de Guvernul American.

Elliot este interpretat de acelasi Henry Thomas din filmul original, care are acum, in poveste, o sotie si doi copii. Cei doi sunt cei care il descopera pe E.T. in spatele omului de zapada din curtea casei, si dupa o sperietura zdravana - care aminteste de Drew Barrymore, cea care a interpretat-o in film pe mica surioara – suntem martorii scenei emotionante de regasire dintre Elliot si E.T, scena pe care Elliot o interpreteaza fara niciun pic de surprindere, ca si cum il astepta de o viata pe E.T si stia ca va veni, la fel cum probabil, Henry Thomas, a carui cariera actoriceasca - la fel ca a multor alti copii din roluri principale minune la 7-8 ani - nu a continuat, a asteptat si stia ca va veni din nou un moment de glorie pentru el – un sequel:

„Publicul va primi tot ce își poate dori dintr-un sequel, fără elementele dezordonate care ar putea distruge frumusețea originalului și locul special pe care îl are în mințile și inimile oamenilor”, a spus Thomas, într-o declarație pentru Variety, oferită de Comcast.

Familia lui Elliot il primeste pe E.T. cu bratele deschise si printre momentele calduroase - cina, film - il pune la curent cu evolutia lucrurilor de pe Pamant, cum ar fi Internetul sau VR-ul.

Oricat s-ar bucura de vizita lui, E.T. simte distanta dintre el si propria lui familie si la ceas de noapte, pe luna plina, ii scoate pe copii la o plimbare cu bicicleta pe cer, oferindu-ne acele cadre emblematice pentru cinematografia noastra de pe acest pamant.

Bineinteles, povestea nu putea fi spusa decat prin implicarea lui Steven Spielberg, care a supervizat productia, si prin coloana sonora semnata de John Williams. In spot, apar pana si bomboanele Reese's Pieces, prezente si in filmul original.

Spotul, denumit “A Holiday Reunion”, a fost lansat pe NBC, in timpul paradei Macy de Ziua Recunostintei, si a fost creat de Sky si Comcast, fiecare cu agentiile lor, Sky Creative Agency si  Goodby, Silverstein & Partners (GS&P). 

In final, E.T. isi ia farfuria zburatoare si decoleaza, lasand o urma luminoasta pe cer si un mesaj in inima baietelului lui Elliot. Se intelege ca isi ia zborul nu atat cat sa se alature familiei sale, ci ca sa ii faca loc lui Mos Craciun printre noi.

Versiunea scurta a spotului are 2 minute, iar versiunea completa, 4 minute.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related