“DUPĂ”

“DUPĂ”

Ca om de strategie, imi place mult sfarsitul lui decembrie pentru ca vad multi oameni care se gandesc serios la unde sunt in viata lor, la ceea ce va urma, isi fac planuri, strategii, se gandesc la barierele care le pot aparea in cale si am senzatia ca tribul meu de oameni care gandesc strategic este mare.

Ca suntem multi.

Desigur, stiu ca este doar o senzatie si ca zilele acestea trec repede si oamenii isi revin la vechile obiceiuri, se intorc la celebrul DUPĂ care ii caracterizeaza. Nu ne gandim ÎNAINTE, nu analizam inainte. Daca ceva nu ne place, avem eventual o reactie DUPĂ

Suntem tara unde trebuie sa cada o macara in Bucuresti pentru a ne decide sa verificam daca macaralele sunt sigure. Sa moara zeci de tineri intr-un incendiu pentru a vorbi si aplica cat de cat normele ISU.

Cine stie, poate ca o fi evolutie de la pasivitatea totala a ciobanului care nu face absolut nimic desi biata de Miorita ii zice ce si cum se pune la cale. Nu face nimic ÎNAINTE sa se intample, desi stie detaliile. La fel si acum, dar macar acum sunt ceva reactii, DUPĂ.

Stim ca vine cutremurul, sa te tii ce reactii vor fi DUPĂ.

Dar nu ar trebui sa fie asa. Nu ar trebui sa lasam gandirea analitica si planificarile doar pentru cateva zile din decembrie.

Stiind ca vin Jocurile Olimpice 2020 si ca CIO are niste reguli foarte stricte pentru a-si proteja partenerii oficiali, in urma cu cateva saptamani IAA Romania a cerut o intalnire intre membrii sai si COSR pentru a discuta despre regulamentele nationale si internationale care vor trebui respectate. Un efort de a preintampina potentialele situatii neplacute care ar putea aparea din necunostinta de cauza. ÎNAINTE, nu DUPĂ.

La inceputul anului 2017, tinerii sportivi romani urmau sa plece la FOTE de iarna in Erzurum (Turcia). Turcia, unde tocmai avusesera loc o serie de atentate foarte sangeroase.

Si, chiar daca Presedintele Erdogan oferise garantii COSR-ului ca securitatea va fi impecabila, era clar ca nimeni nu putea garanta 100% ca nu va avea loc un incident neplacut. Pentru care trebuia sa te pregatesti ÎNAINTE, nu DUPĂ.

Cine merge in delegatie cat sa se poata lua la fata locului cele mai bune decizii & sa se poata actiona cat mai rapid?

Care sunt regulile speciale ce vor trebui respectate?

Cine va fi lider la Bucuresti si va lua decizii daca se intampla ceva si Presedintele si Secretarul General nu vor putea fi contactati?

Cine vor fi cei care ii vor suna pe parintii tinerilor (14-18 ani) si le va explica care este situatia? Avem la indemana numerele lor de telefon? Un apel va dura minim 5 minute – nu poti suna un parinte intr-o astfel de situatie si sa fii expeditiv.

Cine va vorbi cu media? Ce le va zice in prima faza? Cu ce frecventa va comunica cu media?

Avem asigurare care sa acopere si atentatele teroriste astfel incat sa putem oferi cele mai bune solutii in cazurile nefericite? Daca nu avem, hai sa avem.

Toate aceste lucruri au fost discutate si organizate ÎNAINTE, nu DUPĂ

Si nu-i asa ca pare simplu ca buna ziua? Nu-i asa ca in 2019 profesionistii din industria de marketing si comunicare din Romania analizeaza ÎNAINTE si nu reactioneaza DUPĂ?

* Ziceam ca a fost nevoie sa moara zeci de tineri pentru a ne pune problema normelor ISU. Sediul companiei voastre indeplineste normele ISU?

_______________________
 Lorand Balint Boti este Managing Director Publicis Sport and Entertainment si are o experienta de peste 19 ani in industria de marketing si comunicare romaneasca.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related