Jos comunismul, sus Instagramul

Jos comunismul, sus Instagramul

Ca tot se fac 30 de ani de la revolutie... Nu am aflat inca daca a fost sau n-a fost, dar in schimb apar si mai multe necunoscute si mai multe materiale despre cum ar fi fost :) Macar sa se intrebe si cei tineri pe mai departe daca a fost sau n-a fost sau macar cine a organizat totul. Povestea pe scurt e asa: acum poti vedea cum ar fi aratat revolutia daca ar fi fost transmisa pe Instagramul lui Robert. De mentionat ca Robert nu exista, e un personaj fictiv, pus la cale de Funky Citizens, initiatorii proiectului.

Robert nu există, așa cum nu exista nici Instagramul în 1989. Dar clipurile video postate la story-uri oferă revoluției o perspectivă vizuală familiară tinerilor născuți în democrație, spun cei de la Funky Citizens.

Inițiativa face parte dintr-un proiect mai larg, care își propune să antreneze gândirea critică a tinerilor. Ei vor participa la un training și o tabără de educație media. Acolo vor identifica tipare de propagandă și dezinformare, în timp ce fac o paralelă între evenimentele din ‘89 și cele de la protestele 2017.

Jurnalul lui Robert va rămâne accesibil și după 25 decembrie, atât pe Instagram, precum și pe un site dedicat – www.decembrie89.ro, unde va fi listată și cronologia factuală a evenimentelor pe care se bazează jurnalul. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Sectiune



Branded


Related