#xpAR v1.3: Experimentele artistice cu Realitate Augmentată vin la Cluj

#xpAR v1.3: Experimentele artistice cu Realitate Augmentată vin la Cluj

Realitatea Augmentată e atât o tehnologie, cât și un un mediu nou de expresie. Hai să o explorăm!

 

Cine suntem noi?

#xpAR este o inițiativă - auto-finanțată - pornită de Interfața Umană, în colaborare cu Skeptic Dog Animation și Augmented Space Agency.
Dezvoltăm un playground pentru oamenii pasionați de new-media care caută să exploreze oportunitățile unice ale Realității Augmentate și vrem să împărțim descoperirile noastre cu publicul larg, într-o manieră distractivă și informativă.

 

#xpAR vine în Cluj-Napoca, în perioada 28 ianuarie și 1 februarie:

  • Începem cu o expoziție AR la Atelier Cafe, marți 28 ianuarie de la ora 18.00. Avem 10+ lucrări artistice augmentate, primul AR Starter Kit - o colecție de flashcards care îți explică noțiuni de AR - și, bineînțeles, muzică și party! Artiștii care vor expune sunt Greative, Cristina Ștefan, Skeptic Dog Animation, Zammorian, Interfața Umană și Andreea Ilisăi. Intrarea e liberă.
  • Continuăm cu o prezentare a domeniului AR în 30 de minute și discuții libere, joi 30 ianuarie de la ora 18.00, la Turnul Croitorilor din Cluj. Speakerii sunt Sabin Șerban, developer AR la Augmented Space Agency, și Valentin Popescu, specialist human-computer interaction la Interfața Umană. Vă așteptăm cu întrebări și idei, intrarea e liberă!
  • Apoi, la workshop-ul AR pilot, vom face împreună o lucrare AR folosind doar telefonul mobil. Vor fi două ore bine petrecute sâmbătă 1 februarie de la ora 11.00, la Atelier Cafe. Trainerii sunt Valentin Popescu, specialist human-computer interaction la Interfața Umană, și Andra Berilă, regizor la Skeptic Dog Animation. 

Cui ne adresăm?

Este pentru tine, acel ‘neavizat’ curios.
Abia așteptăm să vedem ce vei crea cu această nouă tehnologie și îți suntem la dispoziție cu sfaturi, know-how și exemple.

 

La ce e bun AR?

Educație, turism, navigare, teleconferințe, vizualizare de date, vizualizări arhitecturale și arheologice, prezentări și advertising.

La fel ca telescopul sau ca microscopul, Realitatea Augmentată este o lentilă. Ea are potențialul de a ne extinde capacitatea de a vedea, deci de a ne extinde orizonturile. 

Ce am făcut până acum:

  • 3 expoziții proprii
  • 14 lucrări originale
  • 1 publicație - AR Starter Kit vol. 1
  • Am luat parte la festivalul new-media Binar 2019
  • 2 proiecte AR concept

 

Mulțumiri

Paul Dan și Marius Bocan de la Atelier Cafe, împreună cu Diana Tîrnovan de la Craftelier care ne-au primit la Cluj cu atâta căldură și Alexandrei Tincu pentru că ne-a făcut lipeala cu ei. De asemenea, vrem să mulțumim și Centrului de Cultură Urbană ‘Turnul Croitorilor’ pentru că ne-au dat ocazia să ținem prezentarea la ei.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related