Ieșirea trenurilor din gară. Adrian Cioflâncă: Filmul nostru nu e ușor de văzut. Nu am făcut nici un efort să menajăm audiența

Ieșirea trenurilor din gară. Adrian Cioflâncă: Filmul nostru nu e ușor de văzut. Nu am făcut nici un efort să menajăm audiența

Ce am putea face să nu mai repetăm greșelile istoriei? Ne tot întrebăm și ne tot căinăm, o tânguire domoală a speciei umane, atunci când ne oprim din mers la serviciu, făcut cumpărături sau crescut copii. O întrebare care revine violent atunci când nu e băgată în seamă. Așa că l-am întrebat și pe Adrian Cioflâncă: ce putem face pentru a ieși din repetarea istoriei?

Adrian este istoric, directorul Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, membru în Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, și a studiat în cadrul mai multor burse internaționale, printre care și United States Holocaust Memorial Museum. A fost consultant istoric la Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari și a realizat, tot alături de Radu Jude, filmul „Ieșirea trenurilor din gară”, care va avea premiera internațională la Festivalul de Film de la Berlin.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related