Epidemia COVID-19: #amgrijă – un proiect Digi24 despre ce e în puterea noastră să facem pentru a ne proteja

Epidemia COVID-19: #amgrijă – un proiect Digi24 despre ce e în puterea noastră să facem pentru a ne proteja

Jurnaliștii Digi24 au început pe 11 martie campania #amgrijă, un proiect menit să scoată în evidență toate măsurile pe care fiecare dintre noi le poate lua pentru a se feri de infecția cu COVID-19. Prezentatorii și reporterii Digi24 le vorbesc telespectatorilor, cu onestitate, despre gândurile și temerile lor, dar mai ales despre măsurile pe care le-au luat ei înșiși pentru a se proteja. Vorbesc despre felul în care fiecare poate avea grijă de el și, implicit, de cei dragi, de cei apropiați. Aceasta este esența proiectului #amgrijă.

România are de-a face cu o situație reală de criză, iar nevoia oamenilor de a fi informați și de a comunica este și mai mare în astfel de situații. Toată lumea este îngrijorată și e normal ca oamenii să se teamă pentru sănătatea lor și a celor din jur. Jurnaliștii Digi24 explică faptul că atât în redacție, în fața telespectatorilor, cât și în echipele din spatele camerelor de filmat sunt oameni la fel ca aceia din fața micilor ecrane. Cu toții au nevoie să afle informațiile corecte, să înțeleagă ce se întâmplă și să se liniștească. Mijloacele la îndemâna tuturor pentru a ține pericolul la distanță sunt simple, iar puterea fiecăruia constă în măsurile luate pentru protejarea proprie și a celor dragi.

"Probabil că cea mai valoroasă lecție pe care am învățat-o e aceasta: primul om care are grijă de mine sunt eu. Și, când fac asta, n-am grijă doar de mine, ci și de cei din jur, de cei dragi. Sigur că zilele astea nu-s zile obișnuite, dar și mai sigur e că nimic din ce pot preveni eu singură nu e deloc prea mult!", spune Teodora Tompea.

 

"Oricât de real și de mare ar fi acest pericol, e și în puterea mea să-l țin la distanță. Grija e sănătoasă. Copilul nu mai merge la școală, filmul la care plănuiam să mergem în weekend a picat de pe listă, ne spălăm pe mâini de un milion de ori pe oră… Lista mea continuă, sunt convinsă că și a dumneavoastră seamănă mult cu a mea, dacă nu cumva e la fel. E o listă despre care eu cred că merită să o bifez, punct cu punct. Grija e foarte sănătoasă.", spune Roxana Lăzărescu.

 

"Mie, coronavirusul mi-a schimbat viața. Am o fetiță de aproape 3 ani și am decis ca pentru o perioada să nu mai stau lângă ea. Merg la serviciu, iar asta înseamna să o expun unor riscuri. Voi sta departe timp de o săptămână, două, sau cât va fi nevoie. Ea va rămâne cu mama ei, acasă, undeva în Ilfov, iar eu voi sta în București. M-am gândit că nicio măsură nu este exagerată atunci când e vorba despre sănătatea lor sau despre sănătatea noastră. E greu, greu le va fi și lor, dar dacă asta trebuie să fac pentru siguranța ei, o fac cu ochii închiși. Fă și tu orice crezi că e necesar. Sunt convins că putem să trăim, măcar o vreme, fără mall-uri, fără cluburi, cafenele sau baruri. Putem trăi fără să ne plimbam pe stradă, fără să ne înghesuim în autobuze sau în metrou. Ai grijă de tine! Nimeni nu se pricepe la asta mai bine decât te pricepi tu!", spune Bogdan Ocnaru.

 

"Cred că nu e niciodată prea târziu să învăț ceva. Nu e niciodată târziu și, mai mult decât atât, nu e niciodată rușinos să învăț ceva aparent banal precum spălatul CORECT pe mâini. Corect înseamnă, în această perioadă, sănătos. E primul lucru care stă cu totul în puterea mea ca să țin acest pericol real cât mai departe de mine. Ajung să mă spăl pe mâini, să le curăț cu dezinfectant de o mie de ori pe zi, aproape că obsesiv. E prea mult? Nu cred. E în puterea mea să fac asta. Eu sunt primul om care are grijă de mine și, astfel, și de cei din jur.", spune Carla Tănasie.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related