Fapte bune de toate felurile: de la muzica si carti, la donatii si ajutor psihologic

Fapte bune de toate felurile: de la muzica si carti, la donatii si ajutor psihologic

Un examen greu este precedat de cele mai multe ori de cel putin o simulare. Noi n-am avut-o. Parca ieri discutam la o bere, ca fapt divers, despre virusul ala de prin China, si cateva zile mai tarziu, ne trezim ca OMS declara pandemie, un fenomen cu care generatiile de azi nu s-au confruntat niciodata. Asa ca reactionam cu totii instinctiv si facem doua lucruri: ne informam si ne protejam. Pentru unii, asta nu e de ajuns. Se activeaza instinctul de a face ceva bun pentru ceilalti. Am scris deja un articol despre branduri, asociatii, ONG-uri sau oameni obisnuiti care si-au pus timpul, energia si resursele pentru limitarea efectelor cauzate de COVID-19. Continuam acum cu exemple noi.

 

Calm si vesti bune

Pe langa livrare de cumparaturi si medicamente la domiciliu, site-ul ajutsieu pune la dispozitie servicii de consultanta (psihologica, judiciara), educatie, plata facturilor si ingrijirea copiilor.

Organizația Minte Forte a lansat inițiativa "30 de minute de calm", o linie telefonică prin care ofera sprijin psihologic gratuit, in sesiuni de pana la 30 de minute. 

 

Fotograful Florin Ghioca a lansat site-ul vestibune.com, despre care spune ca este un simplu site in vreme de coronavirus, despre fapte bune.

L-am urmarit si pe Paul Alexandru, care posteaza constant despre masuri care se iau in scopul limitarii extinderii efectelor virusului. Astfel, printre altele, aflam ca peste 40 de profesori s-au oferit voluntari să facă lecții televizate pentru elevii care se pregătesc de Evaluarea Națională și de Bacalaureat. Acestea vor fi transmise pe TVR 2, TVR+ și pe canalul de YouTube al TVR. 

 

 

Donatii de la companii

OMV Petrom sustine interventia Crucii Rosii Romane in pandemia COVID-19 cu o donatie de 1 milion de euro. Fondurile vor fi folosite pentru achizitia de echipamente de testare pentru diagnosticare rapida a virusului.

 

BRD aloca 1,7 milioane lei Asociației pentru Relații Comunitare și rețelei naționale de Fundații Comunitare pentru a asigura spitalelor echipamente de protecție medicală, teste Covid-19, dezinfectanți și aparatură medicală.

 

 Tot BRD Groupe Societe Generale si Fundatia 9 au lansat fondul de finanțare pentru producția și creația artistică dedicat artiștilor independenți, în condițiile izolării acasă. Acesta consta in micro-granturi pentru proiecte ce vor putea fi realizate și difuzate prin mediul online, si e in valoare de 300.000 de lei.

Global Records s-a gandit la cei peste 50 de artiști interpreți acompaniatori (chitariști, toboșari, basiști, etc) ai artistilor reprezentati, si a pus la dispozitie 100.000 euro pentru a-i plati in avans pentru doua showuri pe luna, in Aprilie si Mai, cu scopul de a continua procesul creativ. De asemenea, doneaza 25.000 de euro pentru spitalele și cadrele medicale care se implica in lupta impotriva virusului.

 

Asociatia Zi de bine continua initiativa #scutpentruspitale si rezultatele incep sa apara:

 

Fortech va contribui cu 50.000 de euro pentru a consolida gradul de protecție a personalului medical Cluj-Napoca. Donația va merge către Asociația Beard Brothers care a inițiat o campanie privată de suplimentare a numărului de măști, combinezoane pentru paramedicii, medicii, asistentele, brancardierii și toți cei care au grijă de noi, cât și alte materiale și echipamente necesare.

 

Cramele Recas au donat la randul lor 3 ventilatoare mecanice pentru Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. 

 Un grup de studenti la medicina din Bucuresti au inceput sa produca viziere si ochelari de protectie pentru medici. Site-ul lor este viziere.ro, unde au lansat si o linie pentru donatii.

 

Cei de la 441 Design Studio ii ajuta pe cei de acasa sa isi transforme spatiul:

 

 

Pisici la opera

Artistii Operei din Brasov, fiecare din casele lor, au înregistrat împreună, cu copii si pisici in brate, "Corul sclavilor" din Nabucco de Verdi. 

 

Om la luna canta de membrii formatiei fiecare de la casa lui, cu ce avea fiecare prin gospodărie:

 

Eugen Istodor recomanda cititul oriunde am fi (acasa), mai ales ca 100 de ebook-uri Cartier pot fi descărcate gratuit de pe iBookstore.

 

Red Angus Steakhouse lansează 'Împreună, împotriva COVID-19'.

 

 Si incheiem cu Intercontinental, care tine inima sus printr-un gest simbolic:

 

Ce-i drept, zilele acestea sunt un test pentru fiecare din noi. Si sunt multe exemple ca il putem trece cu bine. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related