[Povesti de fotografi] Simion Buia: Publicul din România nu e interesat în a vedea și admira fotografia, ca formă de artă

[Povesti de fotografi] Simion Buia: Publicul din România nu e interesat în a vedea și admira fotografia, ca formă de artă

Este pentru a doua oară în seria noastră, după Cristian Suțu, când întâlnim un fost ziarist care a decis să își ilustreze singur articolele. Simion Buia a fost ziarist în România și Germania, cea din urmă fiind și țara în care a studiat Estetica Fotografiei, la Kunstakademie Düsseldorf. S-a specializat în Portret, dar spune că acceptă orice gen de fotografie Corporate, Real Estate sau Casting Photography pentru actori/actrițe. Fotografiază și teatru. Subiectul lui preferat este natura umană.

Lui Simion nu-i place să piardă timpul într-o ședință foto, așa că lucrează “scurt și la obiect”. Călătorește mult cu jobul, amintind de exemplu colaborările de la Fashion Week din Londra, Paris sau Milano. La noi este recunoscut pentru proiectul sau în care fotografiază actori, dar și pentru fotografiile din campania lui Klaus Iohannis.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related