Ghid și materiale de comunicare 3,5% pentru ONG oferite probono de Brigada de Comunicare Nonprofit

Ghid și materiale de comunicare 3,5% pentru ONG oferite probono de Brigada de Comunicare Nonprofit

O echipă de voluntari din Brigada de Comunicare Nonprofit a creat în sprijinul tuturor ONG-urilor care colectează formulare 230 un ghid și materiale de comunicare ușor de personalizat în acest scop.

Pachetul este pus la dispoziție online, în mod gratuit, include vizualuri și mesaje pentru organizațiile care nu au resurse de comunicare, precum și 10 sfaturi utile pentru a strânge cât mai multe formulare până la finalul lunii.

Voluntarii Adriana Lungu și Lucian Stana, sprijiniți de serviciile de validare gramaticală oferite de Anonimov.ro și Radu Vasile, au creat în cadrul Brigada de Comunicare Nonprofit un set de materiale care să ajute ONG-urile în efortul lor de colectare a formularelor 230 în acest an.

Materialele de comunicare oferite subliniază simplitatea procedurii de completare și de depunere din acest an, dar cuprind și mesaje pentru social media, cu accent pe multiplele avantaje ale redirecționării impozitului pentru o cauză preferată, precum și răspunsuri la întrebări frecvente despre redirecționare.

Sunt incluse și recomandări despre tipurile de conținut care ar putea fi interesante pentru eventualii donatori, idei de colaborări și alte platforme online care pot ajuta ONG-urile și reprezentanții acestora să adune cât mai multe formulare până la finalul lunii.

Materialele propuse sunt disponibile în mai multe formate în funcție de capacitatea de a face modificări a celor care le vor descărca și pot fi accesate gratuit și liber astfel:

Toate materialele pot fi distribuite liber exclusiv în scop necomercial și întotdeauna cu mențiunea grupului Brigada de Comunicare Nonprofit.

Formularul 230 pentru redirecționarea unui procent din impozit se poate depune până la finalul lunii iunie, în format fizic sau electronic, la ANAF-ul la care este arondat contribuabilul sau la ONG-ul ales de acesta. Mai mult, pe lângă salariați și pensionari, și cei care obțin venituri din anumite activități independente pot utiliza acest formular, cum sunt cei care obțin venituri din chirii. De anul acesta, cei care vor alege să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit pot face acest lucru către aceeași entitate, pentru doi ani.

Echipa care a realizat proiectul “Ghid și materiale pentru redirecționare 3,5%”
Project management, copywriting și documentare: Adriana Lungu
Design și machetare: Lucian Stana
Corectură: Radu Vasile (Anonimov.ro)
Fondator și organizator Brigada de Comunicare Nonprofit: Dana Pascu

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related