[Smart travel] Raluca si Jorg Riommi: Targetul nostru sunt oamenii care pot schimba, macar pentru cateva zile, Netflixul cu privelistea din pridvor

[Smart travel] Raluca si Jorg Riommi: Targetul nostru sunt oamenii care pot schimba, macar pentru cateva zile, Netflixul cu privelistea din pridvor

Raluca si Jorg Riommi au deschis vara acesta, chiar in pandemie, portile unui loc ca cele din povestile pe care multi le-am trait la bunici, cu casa batraneasca, miros de fan, animale si libertate. In cazul de fata, bunicii ar fi fost din Bucovina. Hai la Saivan nu este doar un loc de vacanta restras, ci este si casa familiei lor, atunci cand nu gazduiesc oaspeti.

Si-au propus sa arate aceste locuri pe cale de disparitie cat mai multor oraseni, sa-i inspire sa mai schimbe, macar din cand in cand, imaginile de pe Netflix cu privelistea ce se vede din casele taranesti de pe deal.

Nu prea stim cum ar fi fost fara pandemie, dat fiind ca am aparut odata cu ea, dar cumva am fost la momentul potrivit cu proiectul potrivit. Curatenia a fost mereu riguroasa, acum este la fel, in plus avem dezinfectante peste tot. Insa, odata ajunsi sus, dezinfectati, loamenii uita de aceasta pandemie si se relaxeaza, se bucura de natura si de animale pentru ca este un spatiu enorm pentru distantare sociala”

Raluca si Jorg Riommi povestesc mai jos despre Hai La Saivan, despre oamenii locului si despre oaspetii care vin aici, unde mai uita de pandemie, fie si pentru cateva zile.

 

Oamenii de la Saivan

Jorg si Raluca suntem noi, am avut ideea, ne-am ocupat de designul si alegerea a tot ce inseamna casutele de La Saivan. Am fost sprijiniti de bunicii Lili si Vistic care au ramas acum sa intampine oaspetii ce calca pragul casutelor noastre. :) Unchiul Tucu si maestrul tamplar Sorin au dezmontat si remontat casutele pe varf de munte. Vasile si Alexandra (fratele Ralucai si sotia sa) sunt ajutoarele tinere si de nadejde ale bunicilor, practic o familie mare si zambitoare este in spatele “Hai La Saivan” actual. :)

 

Abilitati de antreprenor in turism

Este nevoie de vointa in primul rand, de rabdare, de bun gust si mult timp petrecut in a cauta lucrurile potrivite, fara graba, curajul de a merge impotriva curentului, de a face ceva original, incapatanare si de suflet.

 

Gandurile cu care ati inceput

Nu ne-am gandit la acest proiect ca o afacere, ci ca pe casa noastra, care si este atunci cand nu ne calca nimeni pragul. Dorinta a fost sa oferim dealului din frumoasa Bucovina, unde mergeam la saivan, la stana sau fan vara, o poarta care sa arate o lume pe cale de disparitie si altora.

De asemenea ne-am dorit ca chef Lili (bunica) sa isi poata etala talentele in ale bucatelor si Vistic (bunicul) sa faca ce stie el mai bine si iubeste: branza, ingrijit animale si spus povesti nescrise la un pahar de palinka.

Abia am inceput asa ca in continuare sunt aceleasi perspective. :)

Cel mai mult conteaza acum sa fim cu totii sanatosi si totusi sa nu uitam sa traim frumos, sa ne intoarcem “la bunici”, la mancarea simpla, sa ne bucuram de un apus sau rasarit de soare, de o plimbare calare sau pur si simplu de o carte citita pe prispa.

 

Ce inseamna sa faci turism in Romania

Dupa cum spuneam abia am inceput si a venit pandemia, astfel ca singurii oaspeti am fost noi, copiii, bunicii si ciobanul nostru Gheorghe, sus pe deal timp de trei luni. Ne-am bucurat unii de altii, am luat pranzul impreuna mereu, copiii ne-au crescut, noi am devenit mult mai legati de ceea ce conteaza cu adevarat, sanatatea si o viata simpla, dar cu cei dragi aproape.

Din iunie am deschis portile si am avut multi prieteni, cunostinte asa ca nu se poate vorbi chiar de un business. Acum usor usor ne suna zilnic cineva sa ne viziteze, asa ca probabil, paradoxal pandemia ne-a inchis granitele, insa romanii au inceput sa-si redescopere tara.

Cred ca ne incadram exact in ce se cauta acum, nu inchiriem camere, ci casuta intreaga, pot fi independenti cu mancarea, nu trebuie sa se intalneasca cu nimeni daca nu vor, nu primim vizitatori atunci cand avem oaspeti tocmai pentru a le oferi intimitatea cautata. Si apoi, natura! Iti taie respiratia, e sanatate curate. Branza, casul proaspat, hribii abia culesi, apa rece bautata din ulcica de la izvor.

Cat priveste relatiile cu autoritatile, acestea sunt ok, incercam toti sa ne adaptam la noile reglementari si sa ne sustinem reciproc.

 

Hai la Saivan

Ne gasiti pe dealul Hasnas, comuna Vama judetul Suceava. Zona este magica. Cele doua casute sunt case traditionale vechi de peste 100 de ani, stramutate din sat pe deal. Am incercat sa pastram tehnica constructiilor vechi, a tratarii lemnului, dar am combinat-o si cu o izolare buna, caldura de la centrala si confortul unei bai moderne.

La Saivan este o experienta, nu doar o casa de oaspeti, fiecare obiect este gandit si regandit, fiecare casuta are o poveste si mai presus de toate este o gospodarie ca pe vremuri, insa cat se poate de vie, pe un deal cu o priveliste unica. Chiar si accesul in sine este o mica aventura.

 

Investitia

Am investit cat am putut, atat timp cat si bani, nu am vrut niciodata sa fie ceva mare ci mai degraba un loc unde sa ne intoarcem acasa. Cel mai mult ne-a costat adusul materialelor pe deal.

 

Strategia de promovare

Data fiind perioada de pandemie si faptul ca ne-am mutat casa de la Bucuresti in Bucovina pentru trei luni am avut mereu continut de postat pe Instagram, care ulterior se incarca si pe Facebook.

Suntem o casa de oaspeti, asadar suntem pe airbnb, travlocals si romanian romance. Postam multe video, poze constant cu noi membrii de la ferma etc.

 

Comunitatea locala

Oamenii sunt curiosi, au venit sa vada casutele si au ramas impresionati. In bine sper. :) Incercam mereu sa promovam Bucovina, traditiile si verdele-i crud. Salubrizam cat de mult si des putem dealul si imprejurimile, incercam sa influentam cu puterea exemplului si pe altii. Sprijinim forta de munca locala si “arts&crafts” de la retele de mancare traditionale pana la cusut, tamplarit, oierit.

 

Profilul turistului de saivan

Targetul nostru sunt oamenii care pot aprecia originalitatea si autenticitatea deciziilor estetice pe care le-am luat si care pot schimba macar pentru cateva zile Netflix -ul cu privelistea din pridvor. La noi vin oameni din toate domeniile, multi sunt oameni satui de oras care doresc sa se deconecteze. Nu suntem decat pe doua platforme online, in rest social media, Facebook si Instagram.

Acum au inceput de fapt sa vina prieteni de-ai prietenilor, cunostinte, si revin din nou in toamna oaspetii care ne-au vizitat vara aceasta.

 

Ce cauta oaspetii

Oaspetii care ne cauta, vor intimitate, natura, aer curat si animale. Vor deconectare, mers prin iarba dupa atat de multa izolare intr-o casa , apartament etc. Cred ca este nevoie de transparenta din ambele parti, oaspete-gazda, de oameni cu simt de raspundere.

 “Wow ce priveliste”, “Ce colt de Rai” si “Inchiriati pentru o luna?” sunt cele mai dese reactii cand ajung sus. Cand pleaca toti spun ca se vor intoarce si dupa cum am spus mai sus deja au inceput .

 

Turism de pandemie

Nu prea stim cum ar fi fost fara pandemie, dat fiind ca am aparut odata cu ea, dar cumva am fost la momentul potrivit cu proiectul potrivit. Curatenia a fost mereu riguroasa, acum este la fel, in plus avem dezinfectante peste tot. Insa, odata ajunsi sus, dezinfectati, loamenii uita de aceasta pandemie si se relaxeaza, se bucura de natura si de animale pentru ca este un spatiu enorm pentru distantare sociala. :)

 

Lectiile perioadei pentru voi

“Life it’s better isolated on top of a mountain”.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Oameni

Subiecte

SectiuneBranded


Related