Radu Moți, Server Config: O stație grafică nu este doar o mașinărie care procesează date, ci este ceva personal

Radu Moți, Server Config: O stație grafică nu este doar o mașinărie care procesează date, ci este ceva personal

Știrea săptămânii trecute a fost aceasta: cotidianul britanic The Guardian a publicat un articol scris de un robot, despre faptul că inteligența artificială nu amenință umanitatea. Nevoia de tehnologie și de progres rămâne vitală și în 2020. Mai ales anul acesta, am putea spune, când soluțiile tehnologice ne-au ajutat să ne adaptăm pe timp de criză. Cu ajutorul lor ne putem adapta și reinventa viața, în orice condiții. Doar că soluțiile tehnice au devenit din ce în ce mai complexe, iar alegerea lor din ce în ce mai grea. 

În condițiile în care piața din România, dar și cea globală, a început să fie supra-saturată de oferte de produse IT, a apărut nevoia de a construi configurații dedicate pentru profesioniști din domeniile care presupun componente IT foarte specifice, explică Radu Moți, General Manager Server Config. Așa că în ultimii doi ani, echipa de specialiști Server Config a lucrat la un proiect de soluții IT dedicate pentru fiecare industrie în parte. Profesioniștii din diverse domenii, cum ar fi ingineria, arhitectura, design sau media au posibilitatea de a-și alege stația potrivita pentru cele mai complexe proiecte, cu ajutorul acestor pachete de configurații personalizate.

 

Personalizarea soluțiilor IT în funcție de industrii

În ultimii ani, salturile tehnologice au fost evidente. Aportul tehnologiei este din ce în ce mai puternic, în orice domeniu. Dar, cu cât implicarea soluțiilor IT este mai extinsă, iar influența lor mai complexă, cu atât devine mai dificilă alegerea lor. Arhitecții, designerii, inginerii, fotografii, creativii și specialiștii din domenii diverse au nevoi tehnice din ce în ce mai sofisticate. Complexitatea proiectelor din industriile de inginerie sau creative face ca selecția stațiilor grafice să fie din ce în ce mai grea.

Echipa de specialiștii de la Server Config s-a gândit să vină în întâmpinarea profesioniștilor din domenii diferite prin realizarea unor pachete personalizate de configurări, oferindu-le astfel posibilitatea de a alege stația grafică în funcție de nevoi specifice. 

Discutăm aici despre programe profesionale de proiectare, randare și editare, fiecare cu cerințe hardware destul de specifice, și de multe ori diferite în funcție de fluxul de lucru al utilizatorului. Spre exemplu, o stație grafică pentru modelare 3D în Maya sau 3ds Max va fi diferită față de o stație grafică dedicată pentru randare în aceleași programe.

În acest context ne-am folosit de experiența de peste 10 ani în domeniul produselor IT high-end pentru a livra soluții clienților noștri, nu doar produse, explică Radu Moți, General Manager Server Config

 

Echipamente potrivite pentru nevoie specifice

Personalizarea echipamentelor este esențială și în alegerea stațiilor grafice. Pentru că modul în care programele de inginerie și cele de creație folosesc resursele calculatorului presupun tipuri specifice de componente. Cu o experiență de peste 10 ani în furnizarea de soluții IT, echipa Server Config a creat configurațiile potrivite pentru specificul fiecărei industrii în parte, adaptate chiar și celor mai exigente nevoi.

Folosind soluțiile noastre dedicate, profesioniștii pot fi siguri că își cumpără un echipament potrivit pentru ceea ce fac. De multe ori oamenii caută soluții all-around, stații grafice potrivite pentru toate, dar acest lucru e la limita posibilului, iar costurile sunt destul de mari. Stațiile grafice dedicate au fost configurate pentru a avea un raport performanță/cost optim, spune Radu Moți

Dezvoltarea și implementarea acestui proiect a durat 2 ani si s-a făcut în două etape, povestește Radu Moți. O etapă în care echipa a învățat și s-a documentat din standardele impuse de către producătorii de software, dar și din feedback-ul clienților. Și apoi, a doua etapă în care s-au construit propriu-zis configurațiile pentru stațiile grafice.

 

Soluțiile IT dedicate sunt definite în funcție de trei categorii de industrii. 

Arhitectura, Inginerie și Construcții. Crearea unor modele arhitecturale, de inginerie sau de construcții detaliate, sub presiunea timpului, presupune alegerea unor stații tehnice speciale. În realizarea configurațiilor, cei de la Server Config au luat în condiderare viteza și productivitatea.

Proiectare și Design industrial. Creativitatea se bazează pe tehnologie. Cele mai utilizate programe de proiectare și design industrialau nevoie de o stație grafică dedicată.

Media, Entertainment și Editare foto/video. Calitatea tot mai buna a continutului multimedia necesita puterea de procesare a statiilor grafice recomandate pentru cele mai folosite programe profesionale de editare foto si video. 


[vezi categoriile pe site-ul Server Config]

 

Principalele provocări au stat și încă stau în găsirea soluției potrivite pentru fiecare client în parte. O stație grafică nu este doar o mașinărie care procesează date, ci este ceva personal.

Iar personalizarea acestor soluții în funcție de nevoile fiecărui client ne-a împins mult în afara zonei de vânzare cu care eram obișnuiți, și a fost nevoie să învățăm despre ce presupun industriile pe care ne dorim să le deservim - arhitectură, proiectare, design industrial, editare foto-video și altele, explică Radu Moți.

 

Cererea pentru produse high-end

Realizarea acestor soluții IT dedicate a venit în urma înțelegerii consumatorilor și nevoilor lor, mereu în schimbare. Publicul din România, mai ales cel format din profesioniștii industriilor creative și de inginerie, a devenit destul de bine educat în ceea ce privește calitatea produselor profesionale, versus cele din categoria consumer care se găsesc în orice magazin de calculatoare.

Oamenii au început să caute și să aprecieze calitatea unor produse high-end care suportă mult mai bine operarea îndelungată, rezistă mult mai bine în timp și pe care, cel mai important, se pot baza că nu îi vor lăsa la greu.

Acest din urmă aspect îl face pe arhitect, pe proiectant, pe designer sau pe videograf să se concentreze pe actul creativ și să nu își facă griji din pricina tehnologiei, spune Radu Moți

Prin soluțiile IT dedicate, cei de la Server Config încearcă, astfel, să facă mai ușoară întâlnirea dintre arhitecți, designeri, ingineri și creativi cu tehnologia. Și cu cât întâlnirea este mai ușoară, cu atât posibilitățile de creație sunt mai mari. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Companii

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related