Noul val creator 2020 distilat în micro-universuri curatoriate de IQOS Living Room & DIPLOMA 

Noul val creator 2020 distilat în micro-universuri curatoriate de IQOS Living Room & DIPLOMA 

Arta imită viața. Și apoi viața imită arta. Un proces sensibil, fundamental, în continuă metamorfoză, care se definește istoric prin fiecare generație de creatori. Intersecția dintre realitate și artă ocupă spații noi, inovatoare, în fiecare an. Teritorii puțin probabile sunt transformate creativ și formele artistice se apropie din ce în ce mai mult de viața oamenilor și se infiltrează în zone intime, într-o relație necesară și autentică.

Influența artei în definirea spațiului personal este urmărită în micro-expozițiile dezvoltate de IQOS Living Room în cadrul festivalului DIPLOMA. Conceptul curatorial este concentrat în universuri-capsulă care preiau familiarul și îi dezvăluie fețele mai puțin intuitive. Vernisajul IQOS Living Room & DIPLOMA are loc luni, 5 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic, iar expoziția poate fi vizitată în perioada 2-11 octombrie.

 

Spațiul personal și spațiul creator 

Momentele de grație ale unei zile obișnuite se hrănesc, conștient sau nu, cu urmele artistice ale universului din jur. O frântură de melodie, un graffiti care ne pune pe gânduri, o bucată de cer care ne aduce aminte de un tablou, o stație de autobuz de la care poate porni un film. Viața și arta stau foarte aproape una de alta, iar noile generații de artiști găsesc sensuri noi acestei relații, o dezvoltă, dându-i puteri creative noi.

Festivalul DIPLOMA arată, în fiecare an, noua paradigmă a procesului de creație, în funcție de viziunea noilor generații de absolvenți creatori. Anul acesta, evenimentul va avea loc în perioada 2 - 11 octombrie 2020, în spațiile UNAgaleria și SENAT din cadrul Combinatului Fondului Plastic dar și în spațiul Qreator by IQOS, din București.

În cadrul festivalului, IQOS Living Room propune un spațiu curatoriat dintr-o serie de micro-universuri creative care definesc viziunea noului val creator din România.Expoziția poate fi vizitată în perioada 2-11 octombrie.

IQOS Living Room își propune să evidențieze impactul estetic al artei în definirea spatiului personal, dar și importanța integrării acesteia în realitatea de zi cu zi, printr-o serie de micro-expoziții atipice, dezvoltate în jurul unor scenografii familiare.

Micro-universurile creative astfel imaginate încurajează vizitatorul să se familiarizeze imediat, natural, cu o serie de lucrări expuse la DIPLOMA de-a lungul celor șapte ediții de până acum și să descopere intențiile artistice din spatele acestora, urmărind explicațiile conceptuale, care completează și contrastează cu firescul ambientului, explică echipa curatorială IQOS Living Room & DIPLOMA

Peste 90 de lucrări ale absolvenților din promoția 2020 a facultăților creative din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Oradea, pot fi văzute la DIPLOMA. Lucrările au fost selectate de boardul creativ DIPLOMA din peste 380 de lucrări de diplomă înscrise în secțiunile de arhitectură, arte și design. Expoziția de anul acesta este specială: lucrările de diplomă au fost finalizate în perioada izolării și apoi au fost susținute în mediul online.  

Seria de micro-expoziții curatoriate de IQOS Living Room vine în completare, să familiarizeze vizitatorii cu experiența celorlalte șapte ediții ale festivalului și perspectiva creativă a celorlalte generații de absolvenți.

La Combinatul Fondului Plastic am pregătit un spațiu special, unde arta și universul personal se completează armonios și...

Posted by Diploma on Friday, September 25, 2020

 

Expoziția poate fi vizitată gratuit în perioada 2-11 octombrie, iar biletele - în funcție de intervalele orare – se pot lua online

Accesul la vernisaj, care va avea loc pe 5 octombrie la Fondul Combinatului Plastic Bucuresti este pe bază de invitatie. Aceasta poate fi cerută la @iqos_ro IG

 

Concept curatorial: IQOS Living Room & DIPLOMA

Artiști: Carmen Nicolau / Cătălin Velea / Filip Voicu / Laszlo Forray / Anca Vintilă-Dragu / Daniel Roșca / Mircea Constantinescu / Sînziana Coșoianu
Design expoziție: Zeppelin Design
Design Grafic: Radu Manelici + Sebastian Pren
Echipa Zeppelin Design: Iulia Panait, Alex Voicu, Justin Baroncea, Constantin Goagea

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune



Branded


Related