[Voci online] Mihai Popescu: Cred că am învățat toți că Internetul nu mai e doar o jucărie sau o nișă, este realitatea în care trăim

[Voci online] Mihai Popescu: Cred că am învățat toți că Internetul nu mai e doar o jucărie sau o nișă, este realitatea în care trăim

Suntem degeaba pe internet dacă nu putem oferi ceva constructiv oamenilor care ne urmăresc în social media, zice Mihai Popescu. Online-ul ne poate trage foarte ușor pe panta toxicității, iar cel mai la îndemână ne sunt defularea frustrărilor, demonstrarea caracterului justițiar și sancționarea oricui greșește, pe Facebook. Puțină moderație nu strică, însă, în discursul virtual, chiar dacă asta nu aduce pacea mondială, și nici nu face neapărat omenirea mai bună. 

”Cred că toxicitatea, rasismul și ura care curg libere pe Internet acum vor duce la o legiferare crâncenă a online-ului în general și a rețelelor de socializare, în special. Asta va avea părți bune, în sensul că vom fi toți responsabili de ce postăm. Dacă nu riști să înjuri un om în față, nu vei mai riscă să-l înjuri nici pe Internet, că vei suporta aceleași consecințe.” 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related