Sexismul are reprezentanți de seamă

Sexismul are reprezentanți de seamă

Sexismul nu trece și nu se predă, din contră, el are reprezentanți de seamă în Parlament. „Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”, scrie Sorin Lavric, doctor in filosofie, parte din conducerea AUR. El scrie mult mai multe despre femei și, dacă îl citești, pare că ultimul secol a trecut degeaba. De altfel, sexismul stă foarte bine în multe straturi din societatea românească - elita intelectuală, politică, publicitate.

Și dacă tot vorbim de publicitate, locul acela unde o femeie era plesnita cu Ziarul Financiar, ei, aici sexismul stă la cald și bine. Anii au trecut, în lumea întreagă au început să cadă statui, dar reprezentarea femeilor ca obiecte sexuale a continuat sa condimenteze publicitatea, chiar daca, totuși, mai cu jenă în ultimii ani. 

Luați cu politica și alegerile, am trecut ușor peste reclama Dealer BMW. Nu i-am dat importanță, mai ales că era inspirată după o reclamă mai veche Aston Martin. Am și obosit, ne-am și blazat, nu mai avem energie să ne enervăm la toate. Dar, până la urmă, toate glumițele acestea trebuie amendate, ne-am dat seama. Pentru că ele se strâng și devin platforme politice. 

Reclama cu pricina este aceasta:

Pe ideea mașina e ca femeia s-au mai făcut reclame, după cum spuneam:

Reacțiile au fost puține și timide pe subiect. Centrul FILIA amintește că este necesară o poziție pe acest subiect:

Ce s-a gândit Dealer BMW - Automobile Bavaria să facă? Să își bazeze campania de marketing pe obiectificarea...

Posted by Centrul FILIA on Sunday, December 6, 2020

 

Anul acesta, CNCD atrăgea atenția asupra campaniei ALKA și amenda compania cu 10.000 de lei pentru că ”promovează o imagine degradantă şi ofensatoare asupra femeilor şi aduc atingere demnităţii femeilor promovând sexismul şi obiectificarea acestora”. Târziu, dar lucrurile se schimbă, și e nevoie să ne enervăm la fiecare glumiță sexistă până când acestea vor ieși din cadrul normalității. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related