Ultimele zile de întâlnire cu infinitele conexiuni ale lui Brâncuși la Qreator by IQOS

Ultimele zile de întâlnire cu infinitele conexiuni ale lui Brâncuși la Qreator by IQOS

Ne-am pus toate speranțele în 2021, dar asta e natura umană. Să deschidă mereu uși cu ajutorul imaginației și să tranformăm în semne și simboluri realitatea imediată. Și oricum ar fi 2021 până la urmă, arta ne va fi mereu aproape. Qreator by IQOS tocmai a deschis seria evenimentelor din acest an cu expoziția „Infinite Connections – Brâncuși he[ART]beat”. Vernisajul a avut loc vineri, dar poate fi văzut încă online, iar expoziția își așteaptă vizitatorii săptămâna aceasta, până pe 26 februarie.

19 lucrări dedicate lui Brâncuși pot fi văzute în cadrul expoziției, 19 repere ale unor conexiuni diferite, surprinzătoare, care reușesc extraordinara călătorie în timp, cu ajutorul artei și al creativității. 

 

O călătorie imaginară necesară

Lemn, metal, marmură, ulei pe pânză, string art. Pictură și sculptură, forme neobișnuite, inspirație venită parcă de pe o altă planetă. Planeta Brâncuși. 19 lucrări de artă, din materiale, texturi & viziuni diferite, purtând fiecare o lume proprie, infinită în conexiuni, pot fi văzute până pe 26 februarie, în spațiul Qreator by IQOS din Bulevardul Aviatorilor 8A. Este vorba de expoziția „Infinite Connections”, găzduită pentru a treia oară consecutiv la Qreator by IQOS, care face parte din proiectul „Brâncuși he[ART]beat”, inițiat de arhitecta Irina Calotă și Asociaţia Art Walk Street – AWS în anul 2016. 

La 145 de ani de la nașterea sculptorului, spațiul creator și experimental de la Qreator by IQOS oferă cel mai bun loc de întâlnire cu ecourile viziunii artistice ale lui Constantin Brâncuși. Viziuni noi, inspirație futuristă, materiale clasice, transpuse în forme surprinzătoare. Cele 19 lucrări constituie o călătorie imaginară în spațiu și în timp, la granițele imaginației. 

Lucrările expuse la Qreator by IQOS sunt realizate de artiști din București, Constanța, Iași, Oradea și Chișinău, artiști care au ales modalități de exprimare diferite: Felix Aftene, Vladlen Babcinețchi, Emanuel Chiriac, Andrei Cozlac, Renata Kristof, Laurențiu Mogoșanu, Ana Negara, Obie Platon, Nicolae Popa, Valentin Vârtosu, Dumitru Verdianu și Daniel Zaporojan.

În cadrul expoziției, este proiectat filmul „Viața lui Constantin Brâncuși”, în regia lui Cornel Mihalache.

 

Experiment cu dans & performance-uri artistice

Expoziția a fost lansată printr-un vernisaj special pe 19 februarie, Ziua Națională Constantin Brâncuși. Evenimentul a mixat elementele unei expoziții clasice și live performance-uri artistice, în timp ce publicul a putut face un tur virtual al expoziției, ghidat de gazda evenimentului, Gojira. 

Creație live, dans contemporan, premieră cu string art. Vernisajul avut loc fizic cu ușile închise, doar în prezența artiștilor expozanți, dar și-a deschis larg porțile online, unde iubitorii de artă au putut vedea, chiar dacă doar virtual, cele 19 lucrări expuse la Qreator by IQOS și au aflat povestea din spatele lor și felul în care opera și viața lui Constantin Brâncuși i-au inspirat pe artiști în demersul lor creativ.

Artistul vizual Obie Platon a pus la punct ultimele detalii ale lucrării „Sic Transit Gloria Mundi”, iar Renata Kristof a prezentat în premieră portretul surprinzător al lui Constantin Brâncuși realizat prin tehnica string art.

Coregraful Arcadie Rusu și echipa Linotip au prezentat „Brâncuși #145”. Un dans pe care merită să îl vezi și revezi, „Brâncuși #145” este un performance în care artistul „sculptează” spațiul, folosindu-se de întregul său corp, un exercițiu de imaginație care rupe barierele dintre timp și spațiu. Înainte de a da play, îți reamintim că poți vizita expoziția „Infinite Connections - #Brâncuși he[ART]beat”, ediția a 6-a, până pe 26 februarie!

- Concept, coregrafie: Arcadie Rusu
-Rol Constantin Brâncuși: Attila Bordás
-Muzica: Alexandru Suciu
-Voce: Mădălina Pavăl
-Artist vizual: Andrei Cozlac

 

Cele mai interesante momente ale serii, precum și crâmpeie din atmosfera de la eveniment pot fi văzute în continuare pe pagina de Facebook Qreator by IQOS și pe contul de Instagram, pe care gazda evenimentului, Gojira, a împărtășit comunității Qreator by IQOS momentele lui preferate de la vernisaj.

Iar cele 19 lucrări pot fi văzute până vineri, 26 februarie, la în spațiul Qreator by IQOS din Bulevardul Aviatorilor 8A. Vizitarea expoziției se face cu respectarea regulilor și recomandărilor valabile în prezent. Accesul pentru vizitare este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani și se face ținând cont de capacitatea maximă a spațiului. În incinta clădirii nu vor fi admise mai mult de 40 de persoane concomitent. Accesul vizitatorilor va fi permis doar dacă aceștia poartă mască de protecție, care trebuie să acopere gura și nasul pe toată durata vizitei, și dacă au o temperatură sub 37,3°C. 

Articol realizat în parteneriat cu Qreator by IQOS.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune



Branded


Related