Adrian Serghie și Expresiile lui românești ilustrate: Unii vor desene cu expresii deja făcute, în special pe cel cu „Nu ridica tonul” și cel cu „Ținem legătura”

Adrian Serghie și Expresiile lui românești ilustrate: Unii vor desene cu expresii deja făcute, în special pe cel cu „Nu ridica tonul” și cel cu „Ținem legătura”

Expresiile românești au ceva al lor aparte, unele strânesc reflecții adânci, altele doar râsul, însă fiecare dintre ele are cel puțin două înțelesuri. Pentru mai bine de 200 de vorbe de duh autentice românești, ilustratorul Adrian Serghie s-a gândit la sensuri amuzante pe care le-a surprins în desene. Așa a apărut proiectul său ”Expresii românești ilustrate” care stârnește și astăzi reacții online, pentru că mulți îl descoperă abia acum.

” Îmi doream să mă perfecționez, așa cam decis să fac un doodle în fiecare zi. După câteva desene și multe reacții primite, deja eram setat pe acest drum. Lucrez din primăvara lui 2019 la el. Deși fac asta de 2-3 ani, majoritatea au văzut proiectul ca un lucru nou. Am primit o mulțime de feedback-uri pozitive, cereri pentru tricouri, stickere și să realizez o carte cu aceste expresii ilustrate”

Adrian Serghie are un master în grafică și studiază artele de când se știe. Ultimul său job a fost de graphic designer, iar în urmă cu 3 ani plănuia să devină freelancer full tine. Între timp a făcut acest salt. Povestim cu el mai jos despre proiectele sale și despre ce a mai făcut în ultima perioadă.

 

De la ultima întâlnire cu IQads

Noi am vorbit ultima dată în 2018. De atunci și până acum am facut ateliere de desen, 3 maratoane de desen (Desenaton), am scos o bandă desenată (MEOWtopia), am scos încă un volum al cărții de colorat cu pisici și am renunțat la job-ul de graphic designer.

 

Antreprenoriatul în ilustrație

Eu vorbesc ca ieșean, nu știu ce se întâmplă în celelalte orașe. Mi se pare că ceea ce fac e foarte greu. Timpul meu nu se scurge doar pe desenat. Stau și fac research, poze, schițe, vorbesc cu clienții, modific/corectez, live-uri, merg la evenimente, și multe altele. Ajung în pat obosit și extenuat, dar fericit. Îmi place ceea ce fac, ilustrație ce aduce în viețile oamenilor amuzament, bucurie, visare, contemplare, amintiri și multe altele.

 

Stilul tău

Cred că mi-am rafinat stilul în funcție de client. Unii clienți îmi cer să fiu mai comercial, alții mai conceptual.

 

Schimbări din pandemie

În momentul în care a venit pandemia comenzile mele au scăzut deodată la zero. Cred că așa a fost la toată lumea. Pe mine nu m-a ajutat nici faptul că locuiesc în Iași. Am trăit din donațiile oamenilor, mai ales a prietenilor și foștilor clienți. Făceam live drawing-uri pe rețele sociale, și cine dorea, îmi trimitea o donație la sfarșit. Ca să nu mă gândesc la ce se întâmplă, mi-am propus să desenez în fiecare zi măcar un desen. M-a ajutat foarte mult asta.

 

Cum îți menții vie creativitatea

Citesc, încerc să ies din casa cât mai mult, mă uit la multe filme și animații în timp ce desenez, în special la comedii. Am multe rutine: postez în fiecare zi măcar o dată pe canalele sociale, fac cel putin un desen/schiță pe zi, fac research pe rețelele sociale (dimineața la cafea fac asta).

 

Inspirația și blocajele

Mă uit mult pe instagram și alte rețele sociale la artiști, ce e în trend, ce se caută. Mereu apar blocaje. Mă deconectez de la ce fac o perioada, fac altceva, respir, revin. Altă soluție nu există, cel puțin la mine.

 

Învățăturile desenului

În fiecare zi mă învață și îmi spun același lucru: Drawing is hard!

 

Proiecte din ultima perioadă

Lucrez încă la proiectul Expresii românești ilustrate, o nouă carte de colorat cu pisici, o carte ce va conține expresiile romănești ilustrate, tricouri cu expresiile românești ilustrate.

 

Noile briefuri

Pentru mine nu s-au schimbat foarte mult, doar ca au fost în pauză timp de un an. :)

 

Expresii românești ilustrate

Îmi doream să mă perfecționez, așa cam decis să fac un doodle în fiecare zi. După câteva desene și multe reacții primite, deja eram setat pe acest drum. Lucrez din primăvara lui 2019 la el.

 

Reacțiile

Deși fac asta de 2-3 ani, majoritatea au văzut proiectul ca un lucru nou. Am primit o mulțime de feedback-uri pozitive, cereri pentru tricouri, stickere și să realizez o carte cu aceste expresii ilustrate.

 

Ce caută oamenii

Unii vor desenele cu expresii deja făcute, în special pe cel cu „Nu ridica tonul” și cel cu „Ținem legătura”. Unii mi-au spus ideile lor sau cum ar fi vazut ei desenate acele expresii. Mă amuz și mă bucur comunicarea cu cei care-mi urmăresc parcursul și care-mi cumpără lucrările.

 

Ajutorul online-ului

Fără online/social media nu știu cum aș putea să mă promovez în prezent. Să faci o expoziție sau să mergi la un târg unde îți vinzi produsele nu e de ajuns. Mult timp postam ca și reclame doar în story-uri ce anume doream să promovez, acum am și început să scriu, și cred că asta place oamenilor: povestea omului din spatele desenelor.

 

Mai departe, în 2021

Vreau să îmi duc afacerea la un alt nivel și să îmi achiziționez aparatură pentru printat tricouri, stickere etc J apoi să lansez o carte (singur sau cu o editură) cu expresiile românești.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related