5 eleve românce sunt câștigătoare pe Europa în competiția internațională de programare și antreprenoriat Technovation Girls

5 eleve românce sunt câștigătoare pe Europa în competiția internațională de programare și antreprenoriat Technovation Girls

Ediția Technovation din 2021 a numărat aproximativ 5.900 de fete care au dezvoltat 1.700 de aplicații mobile menite să rezolve problemele reale din comunitățile lor. Reprezentând peste 60 de țări, fetele au folosit tehnologia pentru a rezolva problemele cu care se întâlnesc adesea, inclusiv violența domestică, poluarea apei sau accesul la educație. Anul acesta o echipă din România a dezvoltat cea mai buna aplicație europeană din divizia seniori.

 

Echipa Safe Walk cu proiectul Safety In Numbers din România este câștigătoare Technovation regională pe Europa

Eleve ale Colegiului Național Bilingv George Coșbuc din București, Ruxandra Stoica, Ilinca Pitiș, Ioana Badea, Eva Marinescu și Andreea Ghinescu, au creat aplicația Safe Walk cu ajutorul căreia își propun să ajute fetele și femeile aflate în pericol pe stradă, care sunt hărțuite verbal sau chiar fizic.

SafeWalk oferă o măsură inovatoare de siguranță care protejează fetele tinere de pericole atunci cand se deplasează singure, declanșând o alarmă puternică menită să-l sperie pe atacator. Această alarmă este urmată de una silențioasă care informează colegii sau prietenii că sunt în pericol și permite urmărirea GPS alături de o transmisie audio și video live. De asemenea, le permite utilizatorilor să își creeze propria comunitate cu cei mai de încredere prieteni sau membri ai familiei.

Realitatea tristă este că fetele spun că s-ar fi bucurat de ajutorul aplicației chiar și în timp ce o dezvoltau. Ele povestesc experiența pe care au avut-o în timpul pregătirii pentru competiție în acest video:

 

Elevele spun că nu au știut totul înainte de a se înscrie în competiție, ci că au învățat pe parcurs, cu ajutorul mentorului. Curajul lor de a ieși din zona de confort și de a învăța într-un timp scurt cum să dezvolte o aplicație și un plan de afaceri este de lăudat.

Echipa Safety in Numbers a creat o aplicație de mare ajutor pentru femei și sperăm că aceasta chiar va fi cândva la dispoziția publicului.

Echipele câștigătoare regionale din acest an au numărat încă alte 2 echipe care au creat aplicații menite să reducă cazurile de violență, dar și aplicații pentru pacienții care suferă de cancer, pentru siguranță alimentară și chiar singurătate.

 

Adfaber organizează anual Technovation în România

Susținute de mentori și organizații locale precum Adfaber.org sau companii precum Adobe, Fitbit, Google, elevele învață bazele programării și antreprenoriatului pentru a-și pune ideile în practică și a le împărtăși întregii lumi.

Anul acesta două dintre echipele din România ajunse în semifinalele Technovation au fost susținute de Adobe și Fitbit.

Echipele câștigătoare din întreaga lume vor fi prezentate în cadrul Virtual World Summit, care va avea loc pe 12 și 13 august, 2021.

Dacă și tu știi eleve pasionate de tehnologie, încurajează-le să contacteze Asociația Adfaber pentru a le oferi îndrumare pentru participarea la ediția de anul viitor. Nu este necesar ca ele să fie experte în programare pentru că vor avea ocazia să învețe în timp ce dezvoltă aplicația pentru competiția Technovation.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related