Contagios. Cum se răspândesc ideile - Jonah Berger | Editura Publica, 2015

Contagios. Cum se răspândesc ideile - Jonah Berger | Editura Publica, 2015

Jonah Berger și-a petrecut ultimii zece ani ai carierei încercând să descopere motivele pentru care anumite lucruri îi captivează pe oameni mai mult decât altele. În Contagios, Berger dezvăluie secretul care stă la baza comunicării orale și a transmiterii informației prin intermediul mediului social. În această carte veți afla care sunt cele șase principii de bază care fac ca tot felul de lucruri să devină captivante, pornind de la produse de larg consum și inițiative politice, la zvonuri și filmulețe postate pe YouTube.

În Contagios veți citi, de exemplu, cum a devenit celebru un restaurant de lux prin intermediul unei banale fripturi cu brânză, cum reclamele anti-drog se poate să fi crescut, de fapt, consumul de substanțe interzise și cum a fost posibil ca un filmuleț despre unul dintre cele mai plictisitoare produse, un blender, să aibă peste 200 de milioane de vizualizări. Indiferent că sunteți managerul unei mari companii, că dețineți o afacere mică, pe care doriți să o promovați, că sunteți pe punctul de a obține o funcție politică sau că lucrați în domeniul sănătății și doriți să faceți o schimbare, Contagios vă va explica modul în care produsele și ideile voastre pot deveni captivante.

"Jonah Berger este creativ, serios, îndrăzneț și glumeț deopotrivă. Dacă analizezi cercetările sale, o acțiune comparabilă cu a admira o operă de artă într-un muzeu, începi să privești viața dintr-o cu totul altă perspectivă. Nu cred că există un exemplu mai bun despre cum fi folosite științele sociale pentru a pune în valoare atât lucrurile banale cât și cele extraordinare din viața de zi cu zi."
Dan Ariely, autorul cărții Irațional în mod previzibil

"Dacă dispui de un buget redus, dar vrei să ai impact pe piață, Contagios este cartea de care ai nevoie. Vei învăța ce anume trebuie să faci ca vestea despre produsul tău să se răspândească într-un ritm amețitor."
Chip Heath, co-autorul cărților Made to Stick și Decisive

Viralitatea e forma supremă de native advertising. Cum să beneficiezi de vorbele, gândurile și acțiunile celorlalți – iată misiunea îndeplinită a lui Jonah Berger prin această carte. — Alina Stepan, Managing Director Ipsos South-East Europe

Reeditarea cărții a apărut cu susținerea UniCredit Bank:

De ce se discută despre anumite produse, idei sau comportamente mai mult decât despre altele? Jonah Berger, profesor de marketing specializat în comportamentul consumatorului, ne arată algoritmul comunicării contagioase: un set de tehnici specifice și șase pași esențiali pentru a valorifica atât influența socială, cât și procesele psihologice și sociologice care stau la baza transmisiei sociale.

Bestseller internațional
Bestseller New York Times
Cea mai bună carte de marketing a anului 2014 American Marketing Association

 

Jonah Berger este profesor de marketing la Colegiul Wharton al Universității din Pennsylvania. A publicat zeci de articole în reviste academice de top, iar lucrările sale au fost citate în The New York Times, The Wall Street Journal, The Washington Post, Science, Harvard Business Review, Wired, BusinessWeek și Fast Company. Lucrările sale de cercetare au fost prezentate pe larg în ediția specială anuală a The New York Times Magazine, Year in Ideas.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

  • Titlul original: Irresistible: The Rise of Addictive Technology and the Business of Keeping Us Hooked 
  • Ediția I 2015, paperback
  • Traducător: Dan Crăciun şi Paul Slayer Grigoriu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 288 pagini
  • ISBN: 978-606-722-161-9
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related