1 decembrie: Vieți pierdute din cauza Covid-19

1 decembrie: Vieți pierdute din cauza Covid-19

Website-ul VietiPierdute.ro este felul Code for Romania de a le transmite condoleanțe celor care au pierdut pe cineva drag din cauza Covid-19 și de a invita România la un moment de reculegere colectiv în care pentru câteva minute să fim o comunitate. Să recunoaștem durerea din jurul nostru, să vedem poveștile din spatele numerelor și să transmitem un gând bun celor care au rămas mai singuri în ultimele luni.

Vrem ca prin acest loc, unde strângem amintiri despre aceste vieți pierdute, să transformăm statisticile în poveștile unor oameni. Oameni care au fost copii, părinți, parteneri, prieteni pentru cei care acum au rămas să le spună povestea. Vieți Pierdute este felul nostru de a le fi alături celor care se gândesc și vor să spună ceva despre cei dragi care nu mai sunt. Mulțumim echipei DoR pentru că prin parteneriatul lor, ne-au facilitat accesul la poveștile pe care le-au adunat în cadrul proiectului Cei care nu mai sunt.

Anul acesta, pe 1 Decembrie, România va sărbători 103 ani de la Marea Unire. Vom avea parade militare, hore în care se vor prinde conducătorii noștri și vom primi o mulțime de motive pentru care să fim mândri că suntem români. Alba Iulia este unul din locurile simbolice de sărbătoare pentru ziua de 1 decembrie. Doar că Alba Iulia, tot simbolic, ar putea fi un oraș gol dacă am înlocui populația orașului cu numărul de vieți pierdute din cauza Covid-19. Astăzi, 1 decembrie 2021, România are peste 56.000 de vieți pierdute din cauza Covid-19.

Am tot auzit de viețile pierdute din cauza Covid-19 sub forma unor cifre menite să arate gravitatea pandemiei. Aceste vieți pierdute au fost pe rând grafice, recorduri, breaking-news-uri, motive de reală îngrijorare, statistică. Dar niciodată o poveste despre vreuna din aceste vieți, despre vreunul dintre oamenii care acum nu mai sunt.

De acest 1 decembrie, credem că România nu are nimic de sărbătorit. În schimb, ne putem apleca atenția asupra familiilor și prietenilor celor care și-au pierdut viețile din cauza Covid-19. Și am putea să facem asta începând prin a le transmite condoleanțe. Prin a le spune tuturor copiilor care își continuă drumul fără un părinte sau părinților care au pierdut un copil, soțiilor, soților, rudelor, partenerilor sau prietenilor apropiați că le înțelegem durerea și că îi vedem. Și că de astăzi înainte, pe VietiPierdute.ro au un loc unde să spună povestea celor pe care i-au pierdut din cauza Covid-19.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related