Inteligența emoțională - Daniel Goleman | Editura Curtea Veche, 2021

Inteligența emoțională - Daniel Goleman | Editura Curtea Veche, 2021

Publicată inițial în 1995, Inteligența emoțională este o carte-cult. Ea a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie, prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalităţii umane.

Pornind de la rezultatele cercetărilor contemporane asupra creierului şi comportamentului, Daniel Goleman propune extinderea conceptului de inteligenţă. Este bine-cunoscut termenul de IQ – coeficientul care măsoară inteligenţa umană înnăscută şi a cărui creștere pe parcursul vieții este discutabilă. Dar Goleman a deschis calea unei psihologii care își îndreaptă atenția asupra unei inteligențe complementare, care chiar poate fi dezvoltată – cea a sentimentelor.

Studiul lui Goleman ne arată cum, atunci când ne înţelegem sentimentele, o situație dificilă în care ne aflăm poate deveni mai limpede. Totodată, această carte a avut efecte de proporții în societatea occidentală: inteligența emoțională se studiază în centre de cercetare, se predă în şcoli şi în universităţi, a ajuns un criteriu pentru angajare sau promovare în carieră, iar programele de educaţie dezvoltate pe baza ei susțin politicile sociale de prevenire a îmbolnăvirilor sau criminalităţii.

Inteligența emoțională ne oferă o înțelegere cu totul nouă a cauzelor profunde ale multora dintre bolile care ne afectează familiile și societatea.
Jon Kabat-Zinn

Oricine este interesat de leadership ar trebui să citească această carte.
The New York Times Book Review

O perspectivă inteligentă, curajoasă, cu care Goleman a zguduit atât știința, cât și cunoașterea comună.
The Philadelphia Inquirer

 

Daniel Goleman (n. 7 martie 1946) și-a creat o reputație mondială de jurnalist și cercetător în psihologie clinică și științe comportamentale, domenii în care a obținut doctoratul la Harvard. A fost redactor la The New York Times pe teme de știință, iar pentru articolele sale a fost nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Curtea Veche.

 

Info:

Titlul original: Emotional Intelligence
Ediția 2021, cartonată
Traducător: Irina-Margareta Nistor
Dimensiuni: 15 × 23 cm
696 pagini
ISBN: 978-606-44-1075-7

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related