6 fapte interesante despre machiaj. Descoperim cu ce erau înlocuite produsele cosmetice populare de astăzi

6 fapte interesante despre machiaj. Descoperim cu ce erau înlocuite produsele cosmetice populare de astăzi
Sursa foto: www.pinterest.com

Fără produse cosmetice, este dificil să ne imaginăm viața femeilor moderne. Cu toate acestea, puțini oameni știu când și unde au apărut remediile populare în prezent și ce s-a folosit pentru a le pregăti în momente diferite.

Grecia Antică
Acolo a luat naștere profesia de cosmetolog. Adevărat, atunci acest specialist a fost numit „cosmet”. El a prescris creme și diverse proceduri pentru femei și, de asemenea, a ajutat la mascarea imperfecțiunilor pielii, adică în multe privințe a îndeplinit funcțiile nu numai de cosmetolog, ci și de artist de machiaj.

Mesopotamia
Mesopotamia este considerată a fi locul de naștere al rujului. Chiar înainte de epoca noastră, era preparat din ceară de albine, grăsime și pigment. Cuvântul „ruj” provine din cuvântul latin „pomum”, care înseamnă măr. Acest fruct este adesea adăugat și în compoziția rujului ca unul dintre ingrediente. Cosmeticele folosite de femeile din Mesopotamia erau cele mai scumpe din lume. Chestia este că pentru a obține nuanța dorită s-au folosit pietre prețioase făcute praf.
Apropo, în Evul Mediu, în multe țări, femeile nu puteau folosi ruj și alte produse cosmetice. Dar bărbații de la curte îl foloseau adesea pentru a se concentra asupra buzelor, care se puteau pierde pe fundalul bărbii.

E bine că acum orice fată poate folosi rujul. O gamă variată de produse pot fi găsite pe site-ul makeup.ro.

China
Aici intervine oja. A fost inventată în secolul 30 î.Hr. Apropo, doar reprezentanții claselor superioare își puteau permite unghii lungi pentru o perioadă suficient de lungă. În plus, unghiile erau considerate un fel de amuletă împotriva vrăjilor malefice. Iar primele lacuri de unghii au fost făcute dintr-un amestec de rășină, albușuri, ceară de albine și pudră colorată.

Egiptul Antic
Una dintre cele mai timpurii referiri la produse cosmetice poate fi găsită în papirusurile egiptene. Judecând după informațiile găsite în manuscrisele antice, egiptenii foloseau produse precum fardul de obraz, fardul de ochi, creioanele pentru sprâncene și pudra. În plus, curățau pielea cu piatră ponce și piatră zdrobită.
Cosmetologia modernă îi datorează Egiptului popularitatea uleiurilor. Adevărat, în acele vremuri îndepărtate erau folosite pentru a neutraliza mirosurile neplăcute.

Japonia
Machiajul tradițional albit al feței își are rădăcinile în epoca Heian. Pentru a obține o culoare perfect albă a pielii (care era considerată standardul frumuseții), se folosea pudră de orez, care se amesteca cu apă, după care se aplica pe față pasta rezultată. Un astfel de machiaj a fost foarte popular nu numai în teatru, ci și în rândul oamenilor, deși nu poate fi numit natural.

Roma
Imperiul Roman ne-a oferit un prototip de trusă modernă pentru cosmetice. Într-un fel de carcasă, care amintește de accesoriul unui artist, romanii păstrau drojdia de vin, care le înlocuia rujul, și făina de fasole sau de grâu sub formă de praf. De asemenea, au păstrat ardezie și funingine pentru machiaj și corectarea genelor și sprâncenelor.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related