Sfaturi utile de la specialiștii MAKEUP - cum să îți alegi corect crema de față conform tipului tău de ten

Sfaturi utile de la specialiștii MAKEUP - cum să îți alegi corect crema de față conform tipului tău de ten

MAKEUP este un magazin online de produse cosmetice și parfumerie, care deține peste 79 000 de produse a celor mai renumite branduri din lume. De asemenea, magazinul dispune de o gamă largă de produse pentru îngrijirea pielii, iar pentru că rutina zilnică de îngrijire a tenului trebuie să includă produse corespunzătoare și de înaltă calitate, pentru a îi menține un aspect tânăr și radiant, specialiștii recomandă pe lângă spuma de curățare, tonerul și serul, utilizarea unei creme de față.

Crema de față este un produs indispensabil, care are proprietatea să asigure pielii o îngrijire delicată, dar și să o protejeze de factorii nocivi ai mediului și a razelor solare. Însă, pentru a oferi tenului cea mai eficientă îngrijire, este necesar să alegi o cremă în dependență de tipul de piele, iar mai jos îți vom prezenta câteva sfaturi utile cum să îți alegi corect crema de față.

Cremă de față pentru ten uscat
Dacă ai pielea uscată, atunci trebuie să optezi pentru o cremă hidratantă. Aceasta va avea proprietatea să hrănească epiderma cu substanțe nutritive și să îi mențină un nivel optim de umiditate, astfel încât va preveni uscarea. De asemenea, crema trebuie să aibă o consistență mai groasă.

Cremă de față pentru ten gras
Pielea grasă produce prea mult sebum, respectiv este necesar să alegi o cremă: https://makeup.ro/categorys/37541/ cu o textură mai ușoară și cu un efect matifiant. Aceasta va normaliza activitatea glandelor sebacee, prevenind astfel secreția excesivă de sebum. De asemenea, crema nu trebuie să blocheze porii, pentru a nu provoca apariția coșurilor.

 

Cremă de față pentru ten normal
În cele mai multe cazuri, persoanele care au tipul de ten normal consideră că utilizarea unei creme de față nu este necesară. Însă, chiar și acest tip de piele are nevoie de o îngrijire de calitate, pentru a avea un aspect sănătos și radiant. O cremă hidratantă sau cu SPF va fi alegerea perfectă, deoarece va proteja în mod fiabil epiderma de radiațiile UV.

Cremă de față pentru ten sensibil
Pielea sensibilă este cea mai predispusă la iritații și roșeață. Astfel, pentru îngrijirea acesteia trebuie să optezi pentru o cremă hipoalergenică și care să conțină ingrediente naturale. Crema trebuie să fie lipsită de parfumuri, coloranți și conservanți, astfel nu va provoca reacții adverse.

 

De asemenea, cremele se diferențiază pentru momentul zilei când sunt destinate a fi folosite:

Crema de zi
Pentru zi, produsul trebuie să conțină SPF, astfel tenul va fi protejat de radiațiile UV, fiind prevenită îmbătrânirea prematură a pielii, deoarece razele UV pot cauza apariția ridurilor, dar și a petelor pigmentare.

Crema de noapte
La fel ca și crema de zi, cea de noapte joacă un rol important, deoarece are proprietatea să mențină un nivel de hidratare echilibrat. Aceasta este mai consistentă decât crema de zi.

Ținând cont de sfaturile de mai sus, acum poți să îți alegi corect crema de față, astfel tenul tău va avea mereu un aspect sănătos, luminos și radiant.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related