Supergândire. Îmbunătățește-ți gândirea și ia decizii mai bune cu ajutorul modelelor mentale - Gabriel Weinberg, Lauren McCann | Editura Publica, 2020

Supergândire. Îmbunătățește-ți gândirea și ia decizii mai bune cu ajutorul modelelor mentale - Gabriel Weinberg, Lauren McCann | Editura Publica, 2020

Supergândire este un ghid distractiv și inspirat ilustrat, care cuprinde orice model mental de care ai putea avea nevoie vreodată. Cum te pot ajuta modelele mentale? Iată doar câteva exemple...

- Dacă te simți copleșit de o listă de sarcini care pare să tot crească, s-ar putea să ai nevoie de matricea decizională Eisenhower pentru a le prioritiza.
- Folosește modelul celor „5 de ce”pentru a înțelege mai bine motivațiile oamenilor sau pentru a ajunge la cauza unei probleme.
- Înainte de a trage concluzia că un coleg încearcă să te saboteze când îți dă planurile peste cap, apelează la briciul lui Hanlon pentru o explicație alternativă.
- Ți s-a întâmplat vreodată să stai până la capăt la un film prost doar pentru că biletul a fost scump? Ei bine, e posibil să fi căzut pradă erorii costurilor nerecuperabile.
- Stabilește evenimente de forțare, cum ar fi scurte ședințe periodice sau termene limită, pentru a favoriza schimbările care dorești să se producă.

În concluzie, data viitoare când te afli în fața unei decizii dificile sau când încerci să înțelegi o situație complexă, lasă Supergândirea să-ți reformeze mintea cu ajutorul modelelor mentale.

În efortul lor de a-și croi drum prin complexitate și de a separa ideile bune de cele greșite, cele mai luminate minți implicate în rezolvarea problemelor, cei care se ocupă de elaborarea predicțiilor și factorii de decizie din întreaga lume recurg la un set de cadre de interpretare și la scurtături mentale. Ele poartă numele de modele mentale, iar în această antologie inteligent ilustrată vei avea prilejul să înveți despre nenumărate modele de acest fel.

"O carte antrenantă, cu un ritm alert, plină de informații utile în fiecare pagină. Mi-aș fi dorit să o fi avut cu mult timp în urmă!"
Annie Duke, autoarea cărții Thinking in Bets

 

GABRIEL WEINBERG a studiat fizica la MIT și are un master în tehnologie și politici publice de la aceeaşi universitate. The Washington Post și Fast Company au publicat articole despre el și compania sa, DuckDuckGo, și este citat cu regularitate în publicații de top precum The New York Times și The Wall Street Journal. Din 2008, el a transformat DuckDuckGo dintr-un business finanțat din fonduri proprii, cu sediul în pivnița prăfuită a locuinței sale, în unul cu venituri de peste 25 de milioane de dolari și cu 50 de angajați aflați pe mai multe continente.
Apare frecvent și în postura de comentator la CNN, CNBC și CBS. Locuiește împreună cu soția sa, Lauren McCann, și copiii lor în Valley Forge, PA și poate fi urmărit pe Twitter la @yegg.

LAUREN McCANN este statistician și cercetător. A petrecut aproape un deceniu la GlaxoSmithKline, unde a proiectat și a analizat studii clinice, și a scris numeroase articole în reviste medicale, inclusiv în New England Journal of Medicine. Deține un doctorat în cercetare operațională și o diplomă universitară în matematică, ambele de la MIT.

 

Video: Interviu cu autorii despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: Super Thinking: The Big Book of Mental Models
Ediția I 2020, paperback
Traducător: Sabrina Răileanu
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
528 pagini
ISBN: 978-606-722-382-8

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related