Rezistența în cuvinte, pe pereți și în feed-urile de social media

Rezistența în cuvinte, pe pereți și în feed-urile de social media

Albastru și galben transformate în culorile-simbol ale solidarității, Putin care se dezintegrează în fața rezistenței, inocența care zdrobește tancurile rusești și artă murală dedicată eroismului ucrainean. Umor, suferință, cinism, încredere, speranță. Sunt câteva dintre formele pe care le-a luat empatia în aceste zile marcate de trauma colectivă a unui popor care nu se dă bătut. Am adunat laolaltă aceste manifestări creative ale susținerii ca să ne amintească că cel mai important e să rămânem uniți în fața pericolului.

 

Cuvinte sinonime cu solidaritatea

Artiștii din România ne fac să zâmbim și să privim lucrurile din perspective neașteptate. S-au mobilizat pentru a atrage atenția asupra situației din Ucraina și pentru a-și arăta susținerea pentru comunitatea de acolo.

Julien Britnic si o alta versiune a patriotismului:

 

George Roșu despre furie și curaj: 

 

Dan Perjovschi, despre distanță și amenințări:

 Artista SeReBe și mărțișorul de 1 martie:

 

Rezistența de pe pereți

Burok și Vladuve sunt artiștii din spatele Harcea Pacea. Împreună au pictat zidul de lângă Spitalul de Recuperare din Iași, iar lucrarea e reprezentarea vizuală a unei dorințe colective.

 

Pe Northcote Lane din Cardiff, artisul MyDogSighs a surprins lacrima Ucrainei.

Un graffiti dat pe un zid din Paris a devenit viral pe social media. În viziunea lui Seth Globe Painter, rezistența e un copil a cărui inocență zdrobește tancurile rusești.

Pronfuzimea mesajului de solidaritate creat de artistul sirian Aziz Al-Asmar vine din faptul că pictura a fost creată pe zidul rămas din ceea ce a fost odată o casă, înainte ca ea să fie distrusă de un raid aerian rus sub conducerea lui Putin.

 

Aproape de Ucraina și în online

Pe social media, printre toate știrile legate de război și situația refugiaților, se mai strecoară câte un mesaj care poartă cu el urma unei speranțe de care ne ținem cu dinții. Artiști de pretutindeni au apelat la creativitate ca să își arate susținerea pentru poporul ucrainean.

Balonul lui Putin:

 Anastazi Li

 Liza Rusalskaya

 Miguel Lasarte

 Nina Dzyvulska a pus la dispoziția tuturor celor care doresc să își arate solidaritatea o serie de ilustrații inspirate de steagul ucrainean.

 

Războiul prin ochii artistei Masha Foya pentru care Kiev înseamnă acasă:

 Diana Tkachenko:

Francesco Ciccolella:

 Anna Pavlovetc:

 Gary Taxali:

Să privim toate aceste imagini, să ne păstrăm încrederea și să sperăm că, la final, va rămâne mai mult galben si albastru si mai putina ura. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related