Decizii extraordinare. Ghid ilustrat pentru a-ți îmbunătăți relațiile de afaceri și mesele în familie - Dan Ariely | Editura Publica, 2020

Decizii extraordinare. Ghid ilustrat pentru a-ți îmbunătăți relațiile de afaceri și mesele în familie - Dan Ariely | Editura Publica, 2020

Dan Ariely și ilustratorul Matt R. Trower prezintă un ghid amuzant pentru luarea unor decizii mai bune, prezentat sub formă de roman grafic și bazat pe cercetările revoluționare ale autorului în domeniile economiei comportamentale, neuroștiințelor și psihologiei.

Autorul este cunoscut pentru investigațiile sale incisive prin meandrele încurcate ale procesului decizional.

Acum, perspectiva sa unică prinde viață sub formă grafică în Decizii extraordinare. Desenele jucăușe și expresive ale ilustratorului Matt R. Trower surprind concluziile cercetărilor revoluționare ale lui Ariely, explorând întrebarea esențială: putem lua decizii mai bune?

Cartea Decizii extraordinare îl urmărește pe Adam, naratorul, în timp ce se confruntă zilnic cu opțiunile și deliberările. El jonglează cu două seturi de norme suprapuse – și adesea contradictorii: normele sociale și normele pieței. Acestea ne influențează gândirea în moduri pe care de multe ori nici nu le observăm, la fel cum Adam este însoțit peste tot de ,,zâna economiei de piață” și de ,,zâna socializării”, fiecare obligându-l să acționeze în anumite feluri. Luarea unor decizii bune, susține Ariely, presupune să identificăm și să evaluăm forțele care acționează în diferite circumstanțe, pentru a ajunge la un rezultat optim. Decizii extraordinare este un ghid fascinant și distractiv pentru dezvoltarea unor abilități care se vor dovedi de neprețuit în viața personală și profesională.

"Dan Ariely este cel mai fin observator al slăbiciunilor omenești. Sfaturile lui sunt amuzante, de ajutor și bine fondate."
 Al Roth, Profesor de economie la Universitatea Stanford și laureat al Premiului Nobel pentru Economie

 

Dan Ariely este profesor la Catedra James B. Duke de Psihologie și Economie Comportamentală de la Universitatea Duke. Este fondator și director al Center for Advanced Hindsight și coautor al filmului documentar (Dis)Honesty: The Truth About Lies. A fost inclus de trei ori pe lista New York Times a celor mai bine vânduți autori. Printre cărțile sale se numără Irațional în mod previzibil, Iraționalitatea benefică, Adevărul cinstit despre necinste și Al dumneavoastră, irațional.

MATT R. TROWER este artist comic și ilustrator și locuiește în Durham, Carolina de Nord. Lucrează la Center for Advanced Hindsight de la Universitatea Duke. Când nu transpune studiile de cercetare în arta vizuală, își petrece timpul mângâind câini și trăgându-le fermoarul de la rochie bărbaților în travesti.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: Amazing Decisions: The Illustrated Guide to Improving Business Deals and Family Meals
Ediția I 2020, paperback
Ilustrații: Matt R. Trower

Traducător: Iulia Bertea
Dimensiuni: 16,5 x 23,5 cm
219 pagini
ISBN: 978-606-722-399-6

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related