Facebookul, așa cum îl știam. Haz de necaz și ironii amare cu benzină și dezinformare

Facebookul, așa cum îl știam. Haz de necaz și ironii amare cu benzină și dezinformare

Social media romaneasca are un nou proiect de misto-uri, contraziceri si pareri grave, de data asta de proportii mai mici, pe tema combustibilului. Razboiul din Ucraina ramane sursa principala de preocupare in online-ul romanesc, dar acum s-a gasit un subiect pe seama caruia lumea isi permite sa rada ca altadata. Sa-si aminteasca de vremurile alea bune, cand puteam sa radem linistiti unii de altii.

Daca ar fi sa contribuim la glumele din social media pe tema benzinei, am spune ca romanilor le merge din plin. Dar nu o facem, pentru ca e destul content, incepand cu cel light pana la glumele cu mixul de benzina si iod, si migrarea cozilor intre benzinarii si ghiseele de pasapoarte.

Intalnim insa, pe tonuri serioase, si observatii despre cum continuam sa ne tratam unii pe altii in online, despre cum totul nu este decat un alt exercitiu de empatie ratat sau despre responsabilitatea presei si a autoritatilor de a calma populatia si de a genera incredere.

In primul rand, sunt cei care fac mistourile comune, inerente in astfel de situatii:

 

Apoi, cei care vad imaginea de ansamblu si isi iau libertatea sa faca conexiuni:

 

Bineinteles, se fac auziti si cei care cred ca totul pleaca de la educatie si cultura:

 

Altii vin cu interpretarea artistica:

 

Mai sunt si cei care cred ca noul topic tine strict de empatie si de cum ne tratam unii pe altii:

 

Pentru final, am pastrat vocile care abordeaza subiectul serios si fac o analiza obiectiva:

 

Marco Badea spune ca:

“Ce s-a întâmplat în seara asta e caz de manual și evidențiază o realitate despre care ne cam ferim să vorbim. Pe rețelele sociale au apărut multe imagini și clipuri cu șoferi care au stat la cozi mari la mai multe stații de alimentare cu carburant din țară, după ce au circulat știri false legate de faptul că prețurile la benzină/motorină vor crește brusc în această noapte, la peste 10 lei pe litru…” 

Postarea integrala:

 

Desigur, nu uita nimeni ce se intampla cu adevarat in lume, si in general, in Romania, nu dam semne de ignoranta, dimpotriva, dar, chiar si pentru cateva momente, e placut sa ne decuplam, sa ne amintim de viata normala, cu micile ei rautati cu tot. Eram bine cum eram.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related