La revedere 2013, bun venit un an si mai eco

La revedere 2013, bun venit un an si mai eco

Iti mai amintesti ce rezolutii ti-ai stabilit la inceputul anului? Ei, nici nu mai conteaza atat de mult, sa speram ca ti le-ai indeplinit. Cum se apropie sfarsitul anului, iata o propunere de rezolutie pe care o poti trece pe noua ta lista de lucruri pe care sa le faci in 2014: fii mai eco! Prin jurul tau se intampla tot felul de chestii care-si propun sa protejeze natura si sa prelungeasca viata planetei, poate 2014 e un an bun sa te alaturi trendului.

Uite si un exemplu de initiativa eco: anul acesta s-a desfasurat concursul Eco Wi-Fi Zone Design, organizat de Eco-Rom ambalaje. Competitia i-a provocat pe tinerii arhitecti sau designeri sa proiecteze o zona high-tech de relaxare, construita din materiale reciclate, dotata cu Wi-fi si locuri de incarcat gadget-urile. In competitie s-au inscris 68 de proiecte realizate de tineri arhitecti, studenti, proaspat absolventi sau practicieni in domeniul arhitecturii sau al designului. Iata-le pe cele trei care tocmai au fost alese castigatoare:

Design-ul cu forme si materiale organice articulate i-a adus premiul intai, in valoare de 1.500 de euro, proiectului “DECO – conectare, colectare”. Acesta are la baza principiul echilibrului om-natura si este realizat in totalitate din lemn, intr-o forma moderna. Spatiul propune locuri de relaxare, suporturi pentru biciclete, acces la internet prin wi-fi gratuit, panouri fotovoltaice si zone de colectare separata a deseurilor de ambalaje. Proiectul e copilul arhitectilor Andrei Denisa Johanna, Mihai Brad si Vlad Popa, toti fosti studenti ai Facultatii de Arhitectura din cadrul Universitatii Ion Mincu, Bucuresti. Proiectul castigator va prinde viata anul viitor, in orasul care va obtine titlul de Orasul Reciclarii 2014 in cadrul competitiei cu acelasi nume.

Premiul doi, in valoare de 700 de euro, a fost obtinut de proiectul realizat realizat de Annamaria Marton, Biro Katalin si Mihaly Zsofia, arhitecte si foste studente ale Facultatii de Arhitectura din Cluj-Napoca. Acesta propune un spatiu de amenajare compus din module de relaxare cu acces la internet wi-fi si incarcare electrica, cu zone de colectare separata a deseurilor, dar si panouri informative. Spatiul propus poate fi usor adaptat in orice zona din tara si este realizat integral din materiale reutilizabile: metal, lemn, sticla, cauciuc.

Pe locul al treilea se afla un proiect care foloseste cadre de containere uzate si inchideri din scandura de brad pentru modulele din spatiul eco. Acesta a fost gandit de Costea Bogdan, fost student al Facultatii de Arhitectura din Oradea, si premiat cu 300 de euro.

Evaluarea proiectelor s-a realizat tinand cont de calitatea estetica si functionala a amplasamentului propus, oferirea unei solutii durabile si moderne, incadrata armonios in spatiul propus si usor de adaptat si implementat in orice zona din tara. Juriul care a desemnat castigatorii concursului a fost compus din arhitecti de renume: Arh. Adrian Ciocazanu, Arh. Mario Kuibus, Arh. Adrian Spirescu, Arh. Dorin Stefan si Arh. Robert Zotescu.

Asadar, tu ce iti propui sa faci pentru un viitor mai eco?

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related