Investit. Cum am schimbat din temelii sectorul investițiilor - Charles Schwab | Editura ACT și Politon, 2022

Investit. Cum am schimbat din temelii sectorul investițiilor - Charles Schwab | Editura ACT și Politon, 2022

Investit: Cum am schimbat din temelii sectorul investițiilor / Invested: Changing Forever the Way Americans Invest de Charles Schwab este povestea omului de afaceri Charles Schwab și a firmei de brokeraj construite de acesta, Charles Schwab Corporation. Prin noul model de brokeraj lansat de acesta, investitorii independenți au putut să intre pe piață fără intermediere și „sfaturi” costisitoare din partea unor persoane aflate adesea în conflict de interese. Prin ceea ce a realizat în cadrul Charles Schwab Corporation, Charles Schwab a schimbat fundamental modul cum investesc americanii, dar și întregul sector al investițiilor în general.

„Am fondat Schwab pentru a ajuta investitorii autonomi să efectueze tranzacții ieftine, fără supravegherea unui broker plătit la comision. Asta însemna, probabil, 5% din piață – investitori independenți și informați în domeniu. Ceilalți 95% aveau nevoie de asistență pe diferite niveluri și așa au apărut consultanții financiari. Noi ne-am dorit o abordare complet diferită de Wall Street. Consultanții noștri financiari nu percepeau comisioane, erau salariați. Primeau bonusuri în funcție de numărul de clienți și active pe care îl gestionau. Nu aveau nimic de-a face cu producerea de comisioane.”
Charles Schwab, Investit

 

Charles Schwab s-a născut în Sacramento, California. Este absolvent al Universității Stanford, unde a obținut o diplomă de licență în economie și un master în administrarea afacerilor. 

Charles („Chuck”) R. Schwab a înființat Charles Schwab Corporation, cu sediul în San Francisco, în 1971, ca o companie de brokeraj tradițională, pentru ca, în 1974, să se numere printre pionierii brokerajului cu discount și, nu după mult timp, să devină cel mai mare broker cu discount din țară 

Astăzi, Charles Schwab Corporation este cel mai important furnizor de servicii de investiții din America (dintre firmele cotate la bursă), cu active ale clienților de peste trei trilioane de dolari. Fiindu-i adesea atribuit meritul că a „democratizat” investițiile, Charles Schwab a adus numeroase inovații în industria serviciilor de investiții. În prezent, Charles Schwab Corporation nu mai este doar o firmă de brokeraj cu discount, oferind servicii de investiții complete și experiențe bancare pentru milioane de clienți din țară și străinătate.

 

Cartea a apărut în România la Editura ACT și Politon.

 

Info:

Titlul original: Big Data: A Revolution That Will Transform How We Live, Work, and Think
Ediția 2022, broșată
Traducător: Bogdan Ghiurco
Dimensiuni: 130 x 200
432 pagini
ISBN: 978-606-913-815-1

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related