Evenimentul caritabil din 27 martie a strâns peste 16.000 lei pentru copiii refugiați din Ucraina

Evenimentul caritabil din 27 martie a strâns peste 16.000 lei pentru copiii refugiați din Ucraina

Aproximativ 300 de persoane au participat pe data de 27 martie în Club Control din București la un concert-maraton caritabil de 6 ore. Nu mai puțin de 7 formații de pe scena muzicală din România au susținut recitaluri în sprijinul copiilor refugiați din Ucraina: RoadkillSoda, Oigăn, The Amsterdams, om la lună, Ana Coman, Domnul Victor și StelaLuna. Suma de 16.160 lei a fost strânsă din încasările obținute în urma evenimentului și va fi donată către Salvați Copiii România pentru campania „Sprijin pentru copiii refugiați din Ucraina”.

“Solidaritatea este cea mai bună resursă pe care o avem, ca societate. Românii s-au comportat admirabil încă de la începutul acestei crize umanitare de proporții și au dovedit că empatia chiar poate mișca lucrurile în direcția bună. Mulțumiri tuturor celor implicați în acest proiect umanitar care au înțeles că numai împreună putem schimba lucrurile în bine”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

„A fost un eveniment extraordinar! Țin să le mulțumesc formațiilor care au urcat pe scenă (RoadkillSoda, Oigăn, StelaLuna, The Amsterdams, Domnul Victor, Ana Coman, om la lună) și pentru minunatele lor recitaluri. De asemenea, le mulțumesc celor de la Salvați Copiii România, Control Club, Eventbook și tuturor partenerilor pentru sprijin și receptivitate. Nu în ultimul rând, sunt recunoscător publicului frumos și inimos ce a fost prezent la maratonul muzical de aproape 6 ore de duminică. A fost o mobilizare exemplară în jurul acestei cauze. Și mă bucur că s-au strâns peste 16.000 lei pentru sprijinul copiilor refugiați din Ucraina. Banii au ajuns deja în contul celor de la Salvați Copiii.”, a spus Bogdan Munteanu, organizatorul evenimentului.

Toți participanții care au achiziționat un bilet la eveniment au beneficiat de acces la maratonul de concerte, dar, totodată, au donat automat suma aferentă biletului către cei de la Salvați Copiii pentru campania „Sprijin pentru copiii refugiați din Ucraina”.  

Echipa Gămălia audio-video a asigurat transmisiunea în format livestream a tuturor concertelor pentru oamenii care nu au putut participa la eveniment, dar au dorit să urmărească evenimentul de acasă, prin simpla achiziție a unui bilet online. Doritorii pot găsi concertele formațiilor care au cântat pe 27 martie direct pe canalul de Youtube al Gămălia audio-video.

Organizația Salvați Copiii evaluează constant nevoile copiilor și ale familiilor acestora și oferă asistență umanitară, după caz, la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina și Republica Moldova, în Centrele de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil ale Inspectoratului General pentru Imigrări, precum și în taberele de refugiați coordonate de IGSU și în punctele de staționare. Până în prezent, echipele Salvați Copiii au oferit asistență umanitară pentru 23.149 de personae: 13.123 de copii ucraineni și 10.026 de adulți.

Experiența Salvați Copiii în domeniu

Organizația Salvați Copiii este activă în domeniul azilului încă din 1995, derulând o serie de proiecte ce oferă servicii educaționale și sociale adresate nevoilor specifice ale copiilor solicitanți de azil și refugiați, inclusiv minori neînsoțiți și persoane relocate, în vederea integrării lor sociale și educaționale. În cei 27 de ani de activitate în domeniul azilului, peste 9.200 de copii și familiile acestora au beneficiat de activități zilnice, asistență financiară, consiliere socială și psihologică și 3 suport material și educațional, în cele 5 centre regionale (București, Galați, Rădăuți, Șomcuta Mare și Timișoara).

Cei care vor în continuare să susțină cauza o pot face direct prin virament bancar în contul Salvați Copiii România: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei) sau prin SMS la 8827 cu textul SALVEZ, donație singulară în valoare de 2 euro.

Concertul caritabil a fost organizat de Munteanu Events.

Prieteni și Susținători: Alternative Culture, Animest, Bad Unicorn, Beans&Dots, Bucharest Photofest, Cartierul Creativ, Cărturești, Centrul Replika, Control Club, Crescut pe Muzică, CriticEyez, Cultura la Dubă, CVLTARTES, Delazero, Diploma, Diud, DokStation, Eventbook, Festivalul Filmului Palestinian, forumul cultural austriac, F-Sides Cineclub, Fundația Calea Victoriei, Grădina Floresca, Infomusic, IQads, J'ai Bistrot, LondoHome, Mezanin, Mr. Blade - Barber Shop, One Night Gallery, Pelicula, Printoteca, Radio Guerrilla, Romanian Design Week, Revista Atelierul, Roditor Food Market, Sneaker Industry, The Fresh, The Institute, TIFF Unlimited, unteatru, Utopia Balcanica, Vanner Collective, Weekend Sessions, Zile și Nopți.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related