O abordare respectuoasă. Subtila artă de a pune întrebări în loc de a face afirmații - Edgar H. Schein | Editura ACT și Politon, 2019

O abordare respectuoasă. Subtila artă de a pune întrebări în loc de a face afirmații - Edgar H. Schein | Editura ACT și Politon, 2019

O abordare respectuoasă: Subtila artă de a pune întrebări în loc de a face afirmații/ Humble Inquiry: The Gentle Art of Asking Instead of Telling de Edgar H. Schein îți dezvăluie elegant și convingător arta de a construi relații de încredere, de a rezolva probleme și de a duce lucrurile la nivelul următor în organizația ta punând întrebări și nu făcând afirmații. Asta pentru că Edgar H. Schein s-a convins de-a lungul carierei sale de 50 de ani de profesor și consultant că ceea ce contează cu adevărat în construirea unor relații interumane solide, bazate pe încredere, este priceperea noastră de a pune întrebări și nu această tendință aproape naturală de a oferi recomandări și sfaturi. 

Așadar, cartea de față te va învăța cum să pui întrebări, mai exact ce anume să întrebi, când anume să întrebi și mai ales ce atitudine să adopți atunci când pui întrebări. Asta pentru că pentru a construi relații de încredere este nevoie de o abordare respectuoasă. Prin urmare, această lectură este cum nu se poate mai recomandată, dacă îți dorești relații mai bune: 

• La nivel personal în contextul unei diversități culturale tot mai accentuate;
• În cadrul organizației tale;
• Ca lider sau manager pentru a facilita îndeplinirea sarcinilor în cadrul organizației.

 

Edgar H. Schein este o somitate în domeniile dezvoltării organizaționale, dezvoltării carierei și psihologiei organizaționale. A studiat la universitățile Chicago, Stanford și Harvard, la aceasta din urmă luându-și și doctoratul în psihologie socială. Este profesor emerit al Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT) unde a predat timp de 48 de ani. De-a lungul timpului a primit numeroase premii pentru bogata sa activitate în domeniul psihologiei sociale și organizaționale. Cartea de față este o distilare a muncii sale de cercetare în aceste domenii, arătând cum interacționează cultura și comportamentul individual și ce va însemna, în sensul comportamentului contracultural, să te descurci în contextul schimbărilor care au loc acum în lume.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura ACT și Politon.

 

Info:

Titlul original: Humble Inquiry. The Gentle Art of Asking Instead of Telling
Ediția 2019, paperback
Traducător: Alina Grozea
Dimensiuni: 130 x 200
168 pagini
ISBN: 978-606-913-377-4

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related