Cum sa devii mai bun. Cum sa-ti controlezi obiceiurile de zi cu zi - Gretchen Rubin | Editura ACT si Politon, 2018

Cum sa devii mai bun. Cum sa-ti controlezi obiceiurile de zi cu zi - Gretchen Rubin | Editura ACT si Politon, 2018

Cum să devii mai bun / Better Than Before de Gretchen Rubin este o lectură excelentă pentru începutul de an, sau… pentru oricând te hotărăști să faci o schimbare în viața ta. Potrivit autoarei Gretchen Rubin, obiceiurile reprezintă arhitectura invizibilă a vieții noastre de zi cu zi. Așadar, dacă vrem să facem o schimbare pozitivă în viețile noastre, trebuie să „umblăm” la obiceiuri. Acele obiceiuri care „ne pun piedici” în a deveni variantele noastre îmbunătățite.  

„Când ne schimbăm obiceiurile, ne schimbăm viața. Putem utiliza luarea deciziilor pentru a alege obiceiurile pe care dorim să le formăm, putem folosi voința pentru a începe să punem în aplicare acele obiceiuri; apoi – iar asta e partea cea mai grozavă – putem permite puterii extraordinare a obiceiurilor să preia conducerea. Nu mai controlăm procesul luării deciziilor, nu mai facem un efort de voință și ne lăsăm conduși de obiceiuri.”

„Cum să devii mai bun” este rezultatul unei munci asidue de cercetare, autoarea declarând că a petrecut foarte mult timp studiind tratate, date istorice, biografii, și mai ales, cele mai recente descoperiri științifice. Pentru a se convinge de eficiența acestor teorii, Rubin le-a testat mai întâi pe ea însăși, familia și prietenii ei. 

„Mi-am dat seama că toată munca mea privind obiceiurile și fericirea era menită să ne ajute să construim, de fapt, chiar acest lucru: viața de zi cu zi pe Tărâmul Utopiei. O viață de zi cu zi cu relații profunde, pline de iubire și productive; o viață de zi cu zi cu energie, sănătate și productivitate; o viață de zi cu zi cu distracție, cu entuziasm și implicare, cu cât mai puține sentimente de regret, de vină sau de furie.”

Gretchen Rubin a fost inspirată în demersurile ei de cercetare de acei oameni care îi spuneau: „Știu ce m-ar face mai fericit, dar nu mă pot mobiliza să fac ceea ce trebuie.” Rubin crede că a găsit soluția pentru ca oricine să poată schimba acel ceva la el, care îl deranjează, sau care îl împiedică să fie un individ mai bun. Autoarea este de părere că pentru a avea o viață fericită, este important să adoptăm un sentiment de creștere personală. Iar acest sentiment de creștere personală apare de fiecare dată când adoptăm un nou obicei bun, ajungând astfel să facem lucrurile mai bine ca înainte.

 

„Ai cumva vreun obicei prost de care vrei să scapi sau vreunul bun pe care vrei să-l cultivi? Gretchen Rubin este unul dintre cei mai fermecători și erudiți scriitori ai generației ei. În această carte, își folosește talentul pentru a te ajuta să mănânci ce trebuie, să dormi cum trebuie, să încetezi să mai amâni lucrurile și să începi să te bucuri de tot ceea ce viața are de oferit.”
Susan Cain, autoarea bestsellerului Quiet (Tăcerea) 

„Gretchen Rubin combină cercetarea profundă cu observațiile asupra propriei vieți, pentru a explica felul în care apar obiceiurile și – mai important – felul în care se pot schimba. Este indispensabil pentru toți cei care speră să-și revizuiască felul (aproape inconștient) de a se comporta.”
Charles Duhigg, autorul bestsellerului The Power of Habit (Puterea obiceiurilor) 

„Cuprinzând numeroase idei cu privire la tiparele noastre de comportament, cartea Cum să devii mai bun adresează una dintre marile și eternele întrebări ale vieții: Cum ne putem schimba? Într-o manieră de natură să stimuleze reflecția, surprinzătoare și deseori amuzantă, Gretchen Rubin ne furnizează uneltele necesare cu care să clădim o viață care să ne reflecte realmente scopurile și valorile.”
Arianna Huffington, fondator al The Huffington Post și autoarea bestsellerului Thrive (Prosperă) 

„Gretchen Rubin este o scriitoare pe gustul inimii mele – extrem de inteligentă, foarte caldă și amuzantă.”
Anne Lamott, autoarea bestsellerurilor Bird by Bird (Pasăre cu pasăre) și Some Assembly Required (O oarecare asemănare este necesară)

 

Gretchen Rubin a absolvit Dreptul la Universitatea Yale, profesând actualmente ca blogger, speaker și autoare a mai multor romane devenite bestselleruri în topurile New York Times. Printre acestea se numără volumul de față, dar și cărțile Happier at Home (Cum să fii mai fericit acasă) și The Happiness Project (Proiectul fericirii). Subiectele ei preferate sunt obiceiurile, fericirea și natura umană.

 

ideo: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura ACT si Politon.

 

Info:

  • Titlul original: Better Than Before: Mastering the Habits of Our Everyday Lives
  • Ediția 2018, broșată
  • Traducător: Alina Grozea
  • Dimensiuni: 130 x 200
  • 424 pagini
  • ISBN: 978-606-913-388-0
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related