Sălile de jocuri: producători de conținut video și marketing preponderent in-house

Sălile de jocuri: producători de conținut video și marketing preponderent in-house

Grupul Game World, care deține în România rețeaua de săli de jocuri cu același nume, a derulat recent o inedită campanie de recrutare în cadrul târgului de recrutare Jobs in Entertainment, în căutarea de angajați pentru extinderea echipei sale. Astfel, candidații prospectivi au avut ocazia de a susține un interviu video filmat cu ajutorul unei camere de filmat rotative, la 360 de grade. Fiecare interviu a durat doar 10 secunde, interval gândit pentru a le oferi candidaților o modalitate simplă, lipsită de stresul obișnuit al interviurilor de angajare, de a se prezenta în fața angajatorului.

Această inițiativă inedită se aliniază noii strategii de comunicare a grupului Game World, spun oficialii companiei.

„Odată cu investițiile din ultimii ani în tehnologii de vârf și în lansarea cazinoului online, brandul Game World trece la următorul nivel, folosind tehnologia ca driver de dezvoltare, un pas natural pentru un brand premium”, spune Andrei Frimescu, directorul de marketing și comunicare al Game World. „Din punctul nostru de vedere, viitorul aparține, inclusiv în ceea ce privește industria de entertainment, soluțiilor tehnologice. Această tendință merge în paralel cu convergența serviciilor oferite de industrie, care completează oferta de jocuri și pariuri cu o diversitate din ce în ce mai mare de oportunități de distracție. Orientarea către tehnologie a schimbat, de asemenea, atât comunicarea noastră de marketing, cât și pe cea internă. Toate aceste activități sunt promovate în mod integrat, pe un mix larg de canale de comunicare online și offline. Și responsabil, iar în această misune ne-am ales parteneri de drum lung cum e fostul portar-legendă Helmut Duckadam sau hadbaliștii de la echipele masculină și feminină a CSM București”.

Formula perfectă: tehnologie și rețele sociale

Recenta campanie de recrutare, cu interviuri filmate, este doar un exemplu de adaptare la noul context digital a strategiei de comunicare a grupului Game World, care cuprinde sălile de jocuri Game World, rețeaua de agenții de pariuri Stanleybet, precum și platformele de jocuri online Game World Casino și Stanleybet.ro.

„Ceea ce le oferim prospectivilor angajați”, spune Frimescu, „este posibilitatea unei cariere într-una dintre cele mai dinamice și mai reziliente industrii, în cadrul unei companii care se dezvoltă continuu de peste două decenii de activitate în România. Din perspectiva noii noastre strategii, comunicarea externă și cea internă sunt două fețe ale aceleiași monede. La fel cum folosim potențialul oferit de canalele online, fiind prezenți pe mai multe platforme de social media, utilizăm posibilitățile tehnologiei și în ceea ce privește recrutarea viitorilor noștri colegi. Suntem convinși că tehnologia va juca de acum înainte un rol major nu doar în procesele propriu-zise de recrutare, ci și în comunicarea brandului de angajator Game World, o companie care mizează foarte mult pe digital și pe consolidarea resursei umane prin traininguri, pachete generoase de beneficii și politici de loializare a angajaților.”

Experiență virtuală asemănătoare celei reale

Strategia de viitor a companiei, mai spun oficialii Game World, are în vedere dezvoltarea pe două axe: pe de o parte, prezența în mediul digital, iar pe de alta convergența serviciilor, pentru ca jucătorii să poată juca jocurile preferate atât pe internet, cât și în sălile de joc, experiența virtuală fiind din ce în ce mai apropiată de cea din sălile de jocuri și cazinouri.

Diversitatea serviciilor și a ofertei de entertainment se reflectă în lista de poziții deschise anunțată de companie. Astfel, Game World face angajări atât pentru poziții entry-level (de la slot attendant, adică supraveghetor de jocuri, operator pariuri sau barman), cât și pentru roluri de nivel mediu sau de management (administratori de rețea IT, analist achiziții sau graficieni).

Și la nivel de ansamblu, industria de gaming se îndreaptă către un model de convergență a serviciilor. De pildă, unele jocuri video le oferă jucătorilor posibilitatea de a paria în mini-jocuri în cadrul unui cazino care este simulat în mediul de joc. Pe unele platforme de social media există, de asemenea, posibilitatea de a participa la jocuri sociale de tip cazino. Pandemia a accelerat această tendință de estompare a granițelor dintre jocurile de hazard și cele skill-based, acestea devenind un mod din ce în ce mai popular de petrecere a timpului liber. În prezent, piața de profil oferă o gamă largă de servicii diversificate de entertainment,

Diversificarea se reflectă, de asemenea, în strategia de marketing și comunicare a Game World, în care se regăsesc atât campanii de produs și de brand, cât și acțiuni specifice de PR.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related