Optimizarea prezenței pe LinkedIn, un nou training lansat de Cursuri Creative 

Optimizarea prezenței pe LinkedIn, un nou training lansat de Cursuri Creative 

Agenția de training Cursuri Creative a lansat un nou curs dedicat persoanelor și companiilor care își doresc să folosească LinkedIn ca metodă de comunicare cu publicul lor. Cursul face parte dintr-o categorie de instrumente utile pentru comunicarea digitală și are o durată de 6 ore. Participanții vor învăța cum să optimizeze un profil sau o pagină de companie și vor înțelege care sunt metodele prin care își pot crea o comunitate profesională care să îi ajute să evolueze profesional, să recruteze sau să promoveze servicii și produse.

Portofoliul agenției Cursuri Creative este completat, din luna mai, “Comunicare pe LinkedIn”, un training nou, care își propune să ajute comunicatorii, antreprenorii și persoanele care vor să își consolideze brandul personal folosind instrumentele celei mai cunoscute rețele profesionale din lume. Cursul este susținut de Bianca Preda, business manager al agenției de comunicare Creative Communication, al cărui portofoliu cuprinde administrarea paginilor de LinkedIn din mai multe domenii de activitate precum retail, transport, pharma sau consultanță. În felul acesta, experiența practică de lucru a agenției este folosită pentru furnizarea unor exemple concrete pentru participanții la curs.

De ce LinkedIn?

LinkedIn este una dintre platformele cu o creștere rapidă a numărului de conturi în România. Utilizatori săi sunt în proporție de 60% persoane tinere, care au ca scop găsirea unui angajator cu care să împărtășească valori comune. De aceea, LinkedIn este considerată singura platformă care oferă angajatorilor și angajaților un mediu de comunicare bazat pe aceleași obiective, respectiv cultura organizațională, performanțele în muncă, conexiuni relevante și recomandări din partea persoanelor cu care au interacționat profesional.

Pentru companii, LinkedIn este locul în care pot comunica proiectele, activitatea astfel încât viitorii angajați să afle mai multe despre locul de muncă pentru care aplică. Mai mult, înțelegerea tuturor instrumentelor de recrutare și comunicare poate aduce companiilor mai multă vizibilitate și creează engagement în rândul angajaților. Secțiuni precum “My company”, “Life”, “Employer advocacy” sunt unice în peisajul funcționalităților rețelelor sociale și aduc o nouă viziune asupra comunicării organizaționale. Aceste instrumente sunt detaliate în cadrul cursului, venind în ajutorul celor care vor să includă LinkedIn în strategia generală de comunicare.

Pentru angajați, freelanceri și antreprenori, LinkedIn este locul în care CV-ul este detaliat și interpretat într-o manieră personală. Recomandările colaboratorilor, comunicarea performanțelor profesionale și statement-ul în ceea ce privește principiile sau etica la locul de muncă sunt un atu pentru cei care au înțeles că LinkedIn este mai mult decât un CV, este o platformă de comunicare și branding. În cadrul cursului, trainerul punctează modalitățile de optimizare a unui profil și tehnici de comunicare și content writing specifice platformei.

Cursul este susținut atât “open”, pentru grupe cu afinități similare – angajați sau angajatori- cât și “in house” pentru companiile care doresc să intergreze LinkedIn în strategia generală de comunicare.

Ideea acestui curs a venit în urma statisticilor interne ale agenției. În primul rând, numărul de conturi de LinkedIn administrate de Creative Communication s-a dublat în 2022. Mulți clienți ai agenției care comunicau pe Facebook și Instagram au decis să aloce reurse pentru creșterea prezenței pe LinkedIn. În al doilea rând, rezultatele foarte bune, vizibile în segmentul de recrutare și B2B, i-a determinat pe mulți dintre manageri și antreprenori să pună LinkedIn pe lista de priorități în 2022. Cu ajutorul acestui training ne dorim să explicăm cum funcționează platforma într-o manieră ușor de înțeles pentru toți participanții. Este un curs interactiv, dedicat celor care înțeleg că noua formă de prezentare profesională este dublată de un networking de calitate în mediul online” spune trainerul Bianca Preda.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related