EC8 în 10 scene: Unde îți vei putea vedea artiștii preferați vara aceasta

EC8 în 10 scene: Unde îți vei putea vedea artiștii preferați vara aceasta

Mai e puțin până la ediția de anul acesta Electric Castle, care înseamnă 5 zile de distracție, 10 scene și peste 250 de artiști din 24 de țări. Domeniul castelului Bánffy devine, între 13-17 iulie, un carusel muzical pe care participanții sunt invitați să-l experimenteze, să-și vadă artiștii preferați și să descopere nume proaspete. Fiecare scenă a festivalului are o identitate proprie, așa că o selecție în funcție de stilul preferat e destul de ușor de făcut, deși tentația de experimenta zone muzicale noi există întotdeauna.

Electric Castle vine, și în ediția această, cu lucruri noi pe care e important să nu le ratezi. „Plăcerile vinovate” sunt în spatele conceptului la noua Radio Stage. Vei fi purtat printr-o călătorie în timp cu hiturile care ating o coardă sensibilă și pe care nu ai cum să nu le fredonezi. DJ Antenna, Discotecă feat. Dana Marijuana sau Vlad Craioveanu vor fi la cârma mașinii timpului.

Radio Stage e o scenă atipică pentru Electric Castle, cu cea mai eclectică muzică pe care o poți întâlni în același loc. De la hiturile anilor ‘50, trecând prin fiecare decadă și gen muzical care au făcut istorie: rock-ul anilor ‘60, muzica disco din anii ‘70, nostalgia anilor ‘80 sau dance house-ul care a devenit emblema anilor ‘90. Pe scurt, o expansivă și electrică lecție de istorie muzicală. Vedetele scenei sunt vedete și în viața reală, nu neapărat DJ de meserie, dar oameni care au aceeași pasiune nebună pentru muzică.”, spune Edmond Lenarth, Head of Booking Electric Castle.

Tot o premieră în 2022, EC Village va avea propria scenă, iar cei cazați în camping își vor putea bea cafeaua în timp ce intră în mood de festival cu ajutorul DJ-ilor de la Camping Stage.

Main Stage, cea mai mare scenă a festivalului, găzduiește cei mai așteptați artiști. Aici te poți bucura de cele mai spectaculoase show-uri live, DJ seturi electrizante și apusuri parcă ireale. În anii precedenți, pe Main Stage au urcat artiști precum The Prodigy, Sigur Ros, Skrillex, Deadmau5, Moderat, Alt-J, Damian Marley, Bring Me The Horizon, Limp Bizkit, Thirty Seconds to Mars sau Florence and The Machine. Anul acesta, aici vor concerta Twenty One Pilots, Gorillaz, Moderat, Aurora, Editors și mulți alți artiști renumiți.

Scena Hangar, a doua ca dimensiune, este locul în care ai șansa de a descoperi starurile de mâine. Pe timpul zilei, aici au loc concerte, iar noaptea Hangarul capătă vibe-ul unui club underground. Între 13 și 17 iulie aici îi poți asculta, printre alții, pe Yves Tumor, Peggy Gou, Mogwai, Vitalic, KennyHoopla.

Punctul de întâlnire, inima festivalului, casa muzicii house - toate sunt descrieri pentru Booha Mansion. Scena din mijlocul festivalului aduce în Bonțida vibe-ul funky al clubului clujean cu același nume și artiști precum Mind Against, Sam Divine, Bondax, Weiss sau Lenzman. Pentru ediția de anul acesta, atmosfera electrizantă e garantată de Sasha, Goldie, Ben Böhmer, Giolì & Assia, Sam Divine și alții.

Cea mai reprezentativă scenă pentru spiritul Electric Castle este Hideout, locul în care te  poți conecta cu natura și poți descoperi subgenuri rafinate de muzică. Bossa nova, cumbia, bossa breaks, rare grooves, afro beat, nu jazz, funk, northern soul - toate pot fi ascultate la Hideout. Fiind și un spațiu ideal pentru socializare și relaxare pe timp de zi, acesta a fost extins în ultimii ani și este un must pentru participanții la festival. Aici îi vei putea vedea pe Kruder & Dorfmeister, Nightmares on Wax, Matt Black, Shubostar și alții.

Drip Factory este punctul de întâlnire pentru fanii muzicii hip-hop și trap, locul în care poți asista la cele mai intense reprize de breakdance și DJ battles. Scena îi va găzdui pe CTC, Nane, Killa Fonic, Bruja, Amuly, Rava, AlbertNbn.

Pentru cei care nu sunt convinși încă de faptul că un festival este o vacanță în sine, există The Beach, scena ce te transpune la malul mării. Nimic nu se compară cu bucuria de a dansa, în picioarele goale, pe ritmuri funky.

Orice party animal ajunge inevitabil la Dance Garden, scena curatoriată de Sunrise, unde muzica electro și rominimal nu se oprește până în zorii zilei. Anul acesta aici vor mixa artiști precum Dan Andrei, Herodot, Priku, Raresh sau Rhadoo.

O scenă la care poți descoperii artiști și stiluri muzicale din toate colțurile lumii - Backyard Stage. Noua scenă de world music se află chiar lângă castel și are avantajul că artiștii cântă chiar lângă public, deci te vei putea conecta mult mai ușor cu BCUC, Mdou Moctar, Nicola Conte & Spiritual Galaxy, A.A. Williams și mulți alții.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related