Techsylvania 2022 a adus fondatori de companii de miliarde de dolari, executivi si investitori globali, față în față cu 5000 de participanți activi

Techsylvania 2022 a adus fondatori de companii de miliarde de dolari, executivi si investitori globali, față în față cu 5000 de participanți activi

Cea de-a noua ediție a celui mai important eveniment de tehnologie și business din Estul Europei, Techsylvania, s-a desfășurat în perioada 28-29 iunie și a reunit la Cluj un număr record de 58 de speakeri din 17 țări.

Evenimentul s-a bucurat de o audiență internațională de peste 5000 de participanți, desfășurându-se într-un format hibrid – o parte dintre aceștia alegând să participe la evenimentul fizic, ce a avut loc pe scena Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, în vreme ce alții au optat pentru a urmări conferința online. 

Zeci de discursuri si panel-uri, workshop-uri si sesiuni Q&A, evenimente conexe și satelit au fost dezvăluite publicului pasionat de tehnologie și inovație, pe parcursul celor 2 zile ale conferinței, sub îndemnul „Explore Today. Innovate Tomorrow.”

Organizatorii au pus la dispoziția participanților atât un spațiu fizic de networking și socializare, cât și unul virtual, accesibile în pauzele dintre sesiuni, cu scopul de a încuraja schimbul de contacte și experiență cu cei mai importanți jucători din industria de tech, specialiștii interesați având astfel ocazia să se conecteze la ecosistemul internațional de care aparțin, într-un mod mult mai profund decât până acum. 

Oportunitățile de networking au continuat și după finalizarea programului oficial al conferinței, cu o serie de evenimente special dezvoltate în acest sens, pentru a celebra reîntâlnirea într-un spațiu comun, diverse provocări și concursuri axate pe sectorul tech, dar și petreceri. Participanții au profitat din plin de aceste noi oportunități, dezvoltând inclusiv oportunități de business, colaborări și noi perspective de carieră, toate în numele inovației. 

Invitați celebri la cea de-a noua ediție Techsylvania 

Ca în fiecare an, Techsylvania s-a remarcat prin calitatea impresionantă a invitaților. Evenimentul a adus și de această dată în fața audienței profesioniști consacrați la nivel mondial, reprezentanți ai unora dintre companiile globale de top în tehnologie, precum Grab, Chili Piper, Superbet, MongoDB, LinkedIn, Pioneer, YouTube sau OLX Group. Spre încântarea tuturor participanților, dintre subiectele provocatoare ale ediției au făcut parte teme de discuție precum „How to build a billion dollar from nothing”, „Reversing Aging” sau „Surviving Crypto Winter”.

Dintre cei care au urcat pe scena Techsylvania se numara:

Carlo Driussi, Vicepreședinte Executiv și Chief Operating Officer (COO) la UniCredit Bank, a discutat despre cultura inovației în sistemul bancar și despre cât de importantă este digitalizarea în strategia de business a băncii. Carlo ne-a prezentat si Tech School, un program menit să crească gradul de conștientizare cu privire la soluțiile digitale și adoptarea de noi tehnologii în cadrul organizației și să păstreze colegii conectați la lumea digitală, adesea limitată la un grup de experți, dar și să atragă tinere talente externe cu abilități tehnice care ar putea face parte din echipa UniCredit, oferindu-le un bilet de acces în „back stage-ul”  competențelor digitale în lumea bancară.

Stan Chudnovsky – antreprenor și investitor american, co-fondator al NFX, fost Growth, Global strategy & Special Operations VP la PayPal și fost VP pentru Messenger la Meta/ Facebook, unde și-a petrecut ultimii 7+ ani din carieră.

Christian Angermayer, cel mai cunoscut expert german al tehnologiei zilelor noastre, listat în topul Forbes 2022 și fondatorul Apeiron Investment Group, investitor recunoscut în științe inovative de top care ne modelează viitorul: Biotech, Fintech & Crypto și Deeptech. 

În prezent, se implică în cercetarea și dezvoltarea fericirii umane și a tehnologiilor care au un impact relevant în rezolvarea marilor probleme ale omenirii, precum inversarea procesului de îmbătrânire.

QuHarrison Terry, expert în Growth Marketing la Mark Cuban Companies și fost Head of Marketing la Redox, recompensat de 4 ori cu premiul Linkedin pentru voci de top în tehnologie și autorul a două cărți de tehnologie extrem de populare: The NFT Handbook și The Metaverse Handbook: Innovating for the Internet's Next Tectonic Shift, lucrare ce oferă o privire amplă și critică asupra celor mai promițătoare forme de tehnologie de la apariția web-ului încoace.
Alina Vandenberghe (foto), co-fondatorul companiei Chili Piper, unul dintre cei mai noi unicorni din Statele Unite ale Americii fondat de un român.
Mark Porter, CTO MongoDB, se face responsabil de viziune și direcție tehnologică. Înainte de a ocupa această poziție, Mark a mai făcut parte, în posturi similare, din echipele altor companii de top, printre care Grab, Amazon, NewsCorp sau Oracle Corporation.
Sacha Dragic, fondator şi executive chairman al Superbet Group, activ pe piaţa de pariuri sportive şi gaming de mai bine de un deceniu. Deşi businessul a fost fondat şi dezvoltat iniţial local, în urmă cu 4-5 ani a început expansiunea la nivel internațional.
Meron Gribetz, antreprenor israelian în tehnologie, listat în publicația Forbes 30 under 30, în prezent CEO și fondator al companiei Inner Cosmos - creatorii unei pastile digitale concepute pentru a reechilibra rețelele neuronale, în lupta cu anxietatea, depresia și deficitul de atenție.

Printre speakerii de top mondial pe care publicul a avut ocazia de a-i cunoaște cu ocazia Techsylvania 2022 s-au regăsit: Suthen Thomas (CTO la Grab), Aniela Crișan (Director de Inginerie OLX Group) Lloyed Lobo, (Co-fondator la Boast.AI), Ajey Gore (Partener operațional la Sequoia Capital India), Trang Nguyen (Co-fondator la TI Platform), Zach Coelius (Partener la Coelius Capital), Bogdan Arsitescu (Director Inginerie Siteme Grafice LinkedIn), Rishi Narang (Co-founder & CEO Pioneer, USA), Wui Ngiap Foo (Co-Founder & CEO ETHLAS, Singapore), Josh Little (Co-Founder & CEO Volley, USA), Alex Bangash (Co-Founder & GP Transpose Platform, USA), Philipp Kandal (Head of Engineering, Geo Grab, Singapore), Dexter Ligot-Gordon (Co-Founder & CEO Swarm, USA), Oana Florescu (Senior Engineering Leader YouTube), Zoltan Vardy (Startup Mentor & Founder The Launch Code, Ungaria), Julie Xu (Senior Product Designer Carta, USA), Jan Matas (Co-Founder & CTO Deepnote, USA) și Rumen Iliev (Partner Launchub Ventures, Bulgaria) și mulți, mulți alții.

O șansă reală acordată tinerilor inovatori

Techsylvania a găzduit cu ocazia celei de-a noua ediții programul FIX Cluj Demo Day 2, în care 10 echipe de tineri au avut șansa de a-și prezenta proiectele curajoase de antreprenoriat inovativ. Dintre ele, 4 echipe au primit câte un grant de 35.000 de euro pentru a-și experimenta, testa și dezvolta ideile așa cum merită. Echipele câștigătoare sunt Badea Neaoș, Magic Team, OHMYDOG și Manuscrito.

Mai mult decât atât, Techsylvania a inclus în programul acestei noi ediții un Romanian Startup Showcase extrem de valoros pentru antreprenorii aflați la început de drum și cei cu vechime, însă ambiție vie, deopotrivă, alături de Endeavor, principala platformă de antreprenoriat de mare impact la nivel global.

De asemenea, întreaga săptămână, partenerii Techsylvania au organizat peste 20 de evenimente satelit, atât fizice cât și online.

Ce spun organizatorii 

Această a noua ediție a conferintei a fost o oportunitate excelentă de a aduce din nou în fața publicului pasionat de tehnologie și a profesioniștilor din domeniu lideri globali pe scenele Techsylvania. Ne-am bucurat să putem recrea contextul unei întâlniri fizice, după acești ultimi doi ani de ediții virtuale, să conectăm Europa de Est cu restul lumii, iar situația actuală ne-a ajutat să creăm mai ușor o punte de legătură între companii locale, startup-uri valoroase și investitori de renume.  Ne bucurăm că am reușit să devenim astfel unii dintre principalii facilitatori ai unor oportunități de afaceri cu potențial imens și al unui progres evident în sfera cunoașterii și a inovației. An după an, țintim să ducem acest proces tot mai departe, să evidențiem performanțele și să creăm conexiunile necesare pentru un mediu propice creșterii și expunerii pe care profesioniștii noștri o merită.”, Vlad Ciurca, co-fondator Techsylvania.

Această ediție nu ar fi putut avea loc fără sprijinul partenerilor Techsylvania: UniCredit Bank, OLX Group, Google for Startups, MongoDB, Superbet, Scaleway, Metro Digital, Betfair Romania Development, Chili Piper, Vodafone, Halcyon Mobile, Telenav, AboutYou, Accenture, Crowdstrike, Capgemini Engineering, Microsoft, Cluj Business Campus, Appssemble, Crafting Software, Neurolabs, Linnify, MSG Systems, Cicada Technologies, Freshbyte, Connatix, Wolfpack Digital, Microsoft, Salt & Pepper și Tapptitude, Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


OLX Group

At OLX we improve people’s lives by bringing them together for win-win exchanges. Sellers win. Buyers win. Communities win. OLX wins. And most of all, you win. Being part of something special. In an open... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related