Finanțele și societatea bună - Robert J. Schiller | Editura Publica, 2022

Finanțele și societatea bună - Robert J. Schiller | Editura Publica, 2022

Reputația industriei financiare nici că ar putea fi mai proastă azi, în dureroasa perioadă de după criza izbucnită în 2008. În această carte, Shiller argumentează convingător ideea că finanțele, departe de a fi un parazit pe spatele societății, este unul dintre cele mai eficiente instrumente care ne stau la dispoziție pentru a ne rezolva problemele comune și a spori bunăstarea generală. Avem nevoie de mai multă inovație financiară, nu de mai puțină, și finanțele trebuie să joace un rol mai extins în a ajuta societatea să-și atingă țelurile.

Provocând publicul și pe liderii societății să regândească finanțele și rolul acestora în societate, Shiller susține că finanțele ar trebui să fie definite nu doar în termenii circulației banilor și în cei ai managementului riscurilor, ci și ca gestiune responsabilă a valorilor materiale de care dispune societatea. El explică succint cum pot și trebuie să procedeze cei ce urmează cariere financiare – de la directorul general și managerul de investiții la bancher, asigurător, avocat și reglementator –, astfel încât să administreze, să protejeze și să sporească aceste valori.

"Iată un festin îmbelșugat de idei și fapte – de la Adam Smith la neuroștiințe și modul de funcționare al unui cazinou – care-i va convinge pe cititorii inteligenți și care văd în lumea ezoterică a finanțelor nu doar un subiect interesant, ci și unul apt să te încânte."
Robert Wade, London School of Economics and Political Science

"Mulți studenți la MBA sunt fascinați de lumea finanțelor, dar se tem să facă parte din ea, fiindcă o percep ca intrată în declin și purtând stigmatul comportamentelor imorale. Această carte le va arăta de ce finanțele trebuie să constituie un element vital al soluției pe care o caută societatea bună, și nu al problemei sale. Nicio altă carte n-o poate face cu mai multă autoritate sau credibilitate."
Shlomo Maital, profesor emerit, Technion-Israel Institute of Technology

"Finanțele și societatea bună e un apel provocator la înțelegerea și apoi reinventarea finanțelor, ca forță capabilă să dea naștere prosperității. Shiller recunoaște excesele, inegalitățile și nefericitele stimulente pentru ticăloșie din sistemul financiar actual, dar spune că nu trebuie deloc să fie așa. O carte importantă pentru cei care-și doresc schimbarea."
Rosabeth Moss Kanter, profesor universitar la Harvard Business School

 

ROBERT J. SHILLER este autorul cărților Irrational Exuberance și The Subprime Solution, și coautor, împreună cu George A. Akerlof, al cărții Spirite Animale (Publica, 2010). Robert J. Shiller este titularul catedrei de economie Arthur M. Okun de la Universitatea Yale și este laureat al Premiului Nobel pentru economie în anul 2013.

 

Video: Autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: Finance and the Good Society
Ediția I 2014, hardcover
Traducător: Smaranda Nistor
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
536 pagini
ISBN: 978-606-722-000-1

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune

DictionarBranded


Related