Comportament inadecvat. Naşterea economiei comportamentale - Richard H. Thaler | Editura Publica, 2015

Comportament inadecvat. Naşterea economiei comportamentale - Richard H. Thaler | Editura Publica, 2015

Richard Thaler este laureatul Premiului Nobel în Economie, 2017.

Richard H. Thaler a studiat de-a lungul întregii cariere ideea radicală conform căreia agenţii centrali în economie sunt oameni – indivizi previzibili, supuşi greşelii. Comportament inadecvat este relatarea uimitoare şi adesea amuzantă a luptei pe care a adus-o pentru a aduce o disciplină universitară înapoi cu picioarele pe pământ şi pentru a ne schimba modul de gândire despre economie, despre noi înşine şi despre lume.

Îmbinând descoperirile recente ale psihologiei cu o înţelegere practică a stimulentelor şi comportamentelor pieţei, Thaler le arată cititorilor cum să ia decizii mai inteligente într-o lume din ce în ce mai încâlcită. Lămureşte cum analiza economică comportamentală deschide noi abordări pentru orice, de la finanţele domestice la împărţirea birourilor profesorilor într-o nouă clădire, de la concursuri televizate până la selecţia în NFL şi afacerile de tipul Uber.

Întreţesută cu poveşti amuzante despre luptele aprige duse de Thaler cu stâlpii gândirii economice tradiţionale, Comportament inadecvat este o privire unică în adâncul slăbiciunilor omeneşti. Când economia se întâlneşte cu psihologia, implicaţiile pentru indivizi, directori de întreprindere şi factori politici de decizie sunt în acelaşi timp profunde şi amuzante.

Geniul creativ care a inventat domeniul economiei comportamentale este de asemenea un povestitor cu har şi un om foarte amuzant. Toate aceste însuşiri ies la iveală în această minunată carte.
DANIEL KAHNEMANlaureat al Premiului Nobel pentru Economie şi autor al cărţii Gândire rapidă, gândire lentă

Comportament inadecvat ne spune povestea din spatele celor mai importante descoperiri ale economiei moderne. Dacă aş avea de ales un intelectual contemporan cu care să rămân blocat în lift, l-aş alege pe Richard Thaler.
MALCOLM GLADWELL
autor al cărţilor Outliers şi David and Goliath

Richard Thaler s-a aflat în centrul celei mai importante revoluţii care a avut loc în economie în ultimii treizeci de ani. În această carte captivantă aduce dovezile pentru economia comportamentală şi explică de ce a existat atâta opoziţie împotriva ei. Citiţi Comportament inadecvat. Nu există ghid mai bun pentru această economie nouă şi interesantă.
ROBERT J. SHILLERlaureat al Premiului Nobel pentru Economie şi autor al cărţii Finance and the Good Society

Comportament inadecvat este un proiect al editurii Publica susținut de DLA Piper.

Acest volum vă dă ocazia să urmați evoluția istorică a ideilor behaviorismului economic și, prin aceasta, să vă familiarizați cu acest sistem de gândire într-un mod antrenant, plin de culoare și într-un context personal.
MARIAN DINUManaging Partner DLA Piper Dinu

 

Richard H. Thaler este coautorul cărţii de mare succes Nudge, scrisă cu Cass R. Sunstein, şi autorul volumelor Quasi Rațional Economics şi The Winner's Curse. Este profesor de ştiinţe comportamentale şi economie la Facultatea Booth de Economie a Universităţii Chicago şi preşedinte al Asociaţiei Economice Americane.

În 2017, lui Thaler i s-a acordat Premiul Nobel în Economie.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: Misbehaving: The Making of Behavioral Economics
Ediția I 2015, paperback
Traducător: Paul Slayer Grigoriu
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
568 pagini
ISBN: 978-606-722-158-9

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related