[REC și la podcast] Cristina Petrescu-Ghenea: Vrem să demitizăm diverse trenduri despre ceea ce înseamnă să trăiești și să mănânci sănătos

[REC și la podcast] Cristina Petrescu-Ghenea: Vrem să demitizăm diverse trenduri despre ceea ce înseamnă să trăiești și să mănânci sănătos

Simți că oglinda nu-ți face bine? ("Feeling like the mirror isn't good for your health?"), întreabă Sam Smith în cântecul lui recent, Love Me More. Conversațiile cu noi înșine sau cu cei din jur despre corp și sănătate nu sunt simple. De obicei, vin la pachet cu bagaje emoționale, prejudecăți, frici și așteptări despre cum ar trebui să fim și să arătăm.

Echipa Reconectat și-a propus să creeze un spațiu sigur pentru aceste conversații dificile și să combată discursul care stigmatizează pe bază de greutate, rasă, gen, orientare sexuală sau alte trăsături. Pe Cristina Petrescu-Ghenea, psihoterapeută și cocreatoare a podcastului, relația distorsionată cu corpul o preocupă la nivel personal, dar și în ședințele de psihoterapie, unde tema apare frecvent. Așa a început explorarea ideii podcastului, alături de sunetista Mara Mărăcinescu, și înregistrearea primului sezon. La al doilea sezon, echipa s-a mărit și la fel și comunitatea din jurul proiectului.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related